Söndagens smakbit: En osynlig

Skönt med söndag och ledig dag efter att ha jobbat hela veckan. Läsning, avkoppling och tv-serier står högt på agendan. Som vanligt tänkte jag dela med mig av en smakbit från boken som läses. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Dagens smakbit kommer från En osynlig som är den första delen i en serie spänningsromaner av Pontus Ljunghill. En bok som stått länge på läslistan, kanske är jag sist på bollen? Smakbiten kommer från första kapitlet i ljudboken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

När han tittade på sin klocka insåg han att hon snart var tre. Varvsområdet var mörkt och nedsläckt. De stora övergivna byggnaderna stod som orörliga skuggfigurer. Han var nere vid vattnet, blickade ut över sundet. På andra sidan fanns några hus. Till vänster låg den svagt upplysta träbron. Han rättade till hatten, tittade ner på den svarta kostymen. Den var nyinköpt men passade dåligt, så var det för det mesta. Han var smal och hans sluttande axlar gjorde att kläderna ofta inte satt som de borde. Då spelade kvaliteten mindre roll. Den svarta regnrocken hade han lagt i en påse, den var för blodig att gå omkring i.

Trevlig söndag!

Annonser

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: En osynlig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.