Söndagens smakbit: Kolibri

 

Veckan har gått väldigt snabbt och det är söndag igen. Som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

I morse började jag läsa Kolibri av Kati Hiekkapelto, första boken om/med brottsutredaren Anna Fekete. En bok som legat väldigt länge i en av mina läshögar och väntat på sin tur och nu kände jag att det var dags. Smakbiten kommer från sidan 13-14.

Jag håller säkert på att bli knäpp och det är rätt åt mig. Jag måste bara glömma allt, sluta ställa till det för mig, slicka mina sår och fy fan vilka klichéer igen, kom på något unikt åtminstone. Hennes röst dränkte prasslet som hördes ur skogen. Flämtande gick hon den sista halvkilometern till bilen, det kändes som hon knappt skulle orka ens det, att hon aldrig skulle nå fram. Och precis när den gula bilden nästan skymtade bakom ett buskage och hon redan log åt sin fåniga fantasi fick hon syn på en mörk gestalt framför sig. Någon satt nedhukad i motionsspåret. Plötsligt reste sig gestalten och kom snabbt emot henne.

Trevlig söndag!

28 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Kolibri

  1. Jeg har også bøker som har ligget veldig lenge i mine lesehauger. Noen av dem klarer jeg å få lest ganske fort, men andre blir liggende i det uendelige. Nå ble jeg inspirert til å finne neste bok jeg skal lese i en lesehaug og ikke ta boken jeg har lånt på biblioteket før etterpå 🙂

    • Jag har inte läst såmånga heller, finns nog en del att upptäcka….En författare som jag läst några böcker av är Leena Lehtolainen som jag gillat. Tyvärr så har inte alla böcker översatts till svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.