Söndagens smakbit: Olive Kitteridge

Det har blivit dags att lite senare än vanligt att dela med mig av en smakbit från en av böckerna som jag läser. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Det har varit en bra läspåsk så här långt: läst ut Kolibri, lyssnat klart på en ljudbok och börjat på ett par nya böcker. En av dem är Olive Kitteridge av Elizabeth Strout som också går som tv-serie på HBO med bland andra Francis McDormand. Kanske ser jag också den när jag läst ut boken; har iaf lagt till den till min serielista.;) Det var svårt att välja smakbit och jag tog en rakt av.

När de åt lunch hemma på lördagen blev det varma smörgåsar med krabba och ost. Christopher höll just på att stoppa sin smörgås i munnen när telefonen ringde och Olive gick för att svara. Utan att någon bett honom om det väntade Christopher med smörgåsen i handen. Det var som om Henry inom sig tog ett fotografi av det ögonblicket, av att sonen instinktivt tog hänsyn till sin mor, samtidigt som de hörde Olives röst från rummet intill: ”Men stackars barn”, sa hon, och Henry skulle aldrig glömma hennes tonfall – det var fyllt med sådan förfäran att det var som om den Olive hon var i vanliga fall helt hade försvunnit. (s. 32-33)

16 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Olive Kitteridge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.