Läsningen och Månadens bästa mars

Det har blivit dags för några ord om läsningen under mars och månadens bästa. Månaden bjöd på en hel del bra läsning av blandad kompott.

Jag läste bland annat tre deckare: Kolibri av Kati Heikkapelto, Maestro av Geir Tangen och En osynlig av Pontus Ljunghill. Tre ganska olika böcker med lite olika kvaliteter och saker som gjorde att jag fastnade för dem. Kolibri med karaktären Anna Fekete tyckte jag var en intressant och väldigt bra deckare. Maestro var en spännande läsupplevelse och leken med deckargenren var en av de saker som jag fastnade för. Kom att tänka på Hitchcock i slutet av boken. Kändes lite som att författaren gjorde en slags Hitchcock…En osynlig är en välskriven deckare, historisk intressant och vilken upplösning!

Jag lyssnade på Mocka av Tatiana de Rosnay och den var intressant, skriven lite som en thriller. Starkt tema: ett barn som blir påkört, föraren smiter, barnet hamnar i koma, polisutredning som stannar av, förälder som behöver svar och startar egen utredning. Går det att få svar och förstå?

Den stora utställningen av Marie Hermanson var en efterlängtad bok av en mina favoritförfattare. Den är intressant, välskriven, det är roligt att Hermanson skriver så olika böcker. Gillade.

Ormen i Essex av Sarah Perry var en annan läsupplevelse. Lite långsam roman, intressant, som jag fick ändra läshastighet till. Den blev bättre och bättre för varje sida.

Själarnas ö var min första bok av Johanna Holmström. Den bygger på verkliga händelser och var väldigt intressant. Utspelas slutet av 1800-talet. Själö i Åbo skärgård. Om tidens mentalsjukhusvård, synen på galenskap – vad är sjukt respektive friskt. Och om moderskap, vänskap, kärlek. Mycket bra.

Jag tycker att det är svårt att utse månadens bästa när en läser olika genrer och så mycket som är bra. Flera gjorde lite extra avtryck däribland Ormen i Essex och Själarnas ö. Kanske är det Själarnas ö som gjorde starkast intryck, den berörde mig på många plan.

 

 

 

 

12 reaktioner på ”Läsningen och Månadens bästa mars

  1. Vilket sammanträffande, Utställningen, Ormen och Själarna fingrade jag på på bibblan i fredags. Det låter som att jag ska plocka med mig en eller ett par hem i veckan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.