Helgfrågan v 16

Fredag, kanske inte direkt den där härliga helgkänslan då jag ska jobba men det blir iaf lite ledig tid också. Dags för Helgfrågan hos Mia: ”Vindarna vajar friskt kring Svenska Akademien och nu är det bara 11 ledamöter kvar. Den ständiga sekreteraren Sara Danius tvingades ju avgå. Vad tycker ni om detta?”

Ja vad ska man säga. Det har varit och är så många turer och jag vet inte om jag kommit underfund med alla. Men lite av vad jag känner: Sandlåda, pinsamt, fruktansvärt. Det är ju vuxna människor och jag blir trött, arg, irriterad. Att Sara Danius tvingades avgå känns fruktansvärt. Det känns som att flertalet i den nuvarande Akademien (Sara Stridsberg hoppas jag stannar) har gjort sitt och borde bytas ut. Börja från noll, förnya med yngre personer och rent generellt så behöver Akademien förändras och hänga med i tiden. Då kanske Akademien kan jobba upp sin trovärdighet som de nu tappar och fortsätta med sitt arbete.

Bonusfråga: Sara är ju som bekant förtjust i knytblus, har du något plagg du gillar speciellt mycket? Nej inte direkt men jag tycker om att gå i mjuka och sköna kläder, typ mysbyxor och tröjor.

 

10 reaktioner på ”Helgfrågan v 16

  1. Absolut pinsamt att vuxna människor beter sig på det viset. Ganska osmart och smaklöst av folk som skall anses lite förmer och vara högutbildade. En omstart är nog nödvändig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.