Sommarläsning – topplistan

Veckans topplista hos Johannas deckarhörna handlar den här gången om böckerna som vi vill läsa i sommar.

Jag har tänkt att jag ska ta det lite som det kommer och läsa det jag känner för i stunden. Men det finns förstås böcker som jag vill läsa och det vore inte helt fel om det blev av nu under sommaren.

-Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafon. Den avslutande delen i serien om De bortglömda böckernas gravkammare är väldigt efterlängtad! Det ser ut att bli en tegelsten på nästan 800 sidor (om infon stämmer) men en får väl offra sig.;)

En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Böcker om böcker brukar många gånger vara rolig läsning och den här är jag nyfiken på.

Leaving everything most loved av Jacqueline Winspeare. Jag har kommit till den tionde delen i serien om Maisie Dobbs och det brukar vara lite lagom läsning under sommaren.

I’II keep you safe av Peter May har jag kikat på sen den kom. Sen har jag jag ett par delar i China thrillerserien av författaren i hyllan. Så det blir kanske att läsa första delen The Firemaker. 

-Sen blir det nog en del ljudböcker under sommaren. Kanske Håkan Nesser och lite annat och så är jag nyfiken på Jussi Adler-Olsens nya. Hon tackade gudarna som är fristående från Avdelning Q serien.

17 reaktioner på ”Sommarläsning – topplistan

 1. Jag är nyfiken på En bokhandlares dagbok. Jag har också de två första delarna i Carlos Ruiz Zafons serie olästa i hyllan och borde ta tag i att läsa dem.

  • Ja det är många som är nyfiken på den, förstås 🙂 Jacqueline Winspear och Peter May har jag läst en del av, men har också böcker kvar att läsa – som tur är.

 2. Ser verkligen fram emot Andarnas labyrint! Jag har förhandsbeställt den men minns inte när den är planerad att komma.

  Har du förresten läst The Fatal Flame av Lyndsay Faye?

  • Härligt! Tror den kanske kommer i mitten av månaden, har för mig att jag läst det som preliminärt datum någonstans. Jag står först i kön på det som köps in på jobbet! 🙂

   Nej den har jag på något sätt missat! Den vill jag läsa. Ser att den inte verkar vara översatt, lite konstigt eftersom de två första serien är det och den gavs ut 2015…Det får bli den engelska. Har du läst den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.