Helgfrågan v 24

Första semestern (delar upp) närmar sig och det känns superskönt. Mias helgfråga handlar om serier: Är det någon serie du tänkt läsa i sommar? 

Jag har tänkt att jag ska läsa det jag känner för under sommaren och det är inte omöjligt att det blir någon bok som ingår i en serie.

En serie som jag ibland brukar läsa en bok i under sommaren, och kanske även i år, är Jacqueline Winspears serie om Maisie Dobbs. Sen har jag funderingar på att börja läsa Peter Mays Chinathrillerserie. En serie som jag kanske avslutar i sommar är Jane Gardams.

En bok som jag hoppas läsa i sommar santidigt som jag vill suga lite på karamellen är Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafon. Det är den fjärde och avslutande delen i serien om De bortglömda böckernas gravkammare. Men blir jag sugen på annat i stunden så kan det bli helt andra böcker.

Bonusfrågan handlar om vad en brukar bjuda på för gott vid kalas och liknande. Kanske någon paj.

 

 

 

 

19 reaktioner på ”Helgfrågan v 24

    • Härligt! Jag läser också mycket det jag känner för i stunden. När jag jobbar blir det läsning till bokcirklar, boktipsande och övrig jobbläsning som det inte direkt blir så med. Men jag har alltid flera böcker på gång och det blir ofta så att jag väljer bok efter vad jag känner för i stunden, även om en del läsning behöver planeras in så känns det ganska fritt och det passar mig bra!

    • Vad härligt, då har du kanske hämtat och är igång med läsningen nu? 😉 Jag inväntar bibblans ex, tror inte den blir läst första senestern som är snart även om den kommer till dess – den är väl ganska tjock? – tror det får bli att läsa lite tunnare böcker på resorna och så förstås ljudböcker, men sen hoppas jag läsa den. Hoppas att den är bra!

    • Jag har också gillat det jag läst av Peter May. Blev glad när jag upptäckte att det finns en serie som jag inte läst, så jag tänkte testa och se hur den är…

    • Så där kan det bli ibland. Inte dumt att läsa om första boken, eller lyssna, om du gillar att lyssna, läses suveränt bra av Jonas Karlsson! Jag hade tänkt att jag skulle läsa om de tre första delarna, eller iaf den första, innan jag läser den fjärde. Kanske lyssnar jag en gång till, på den första, är min favoritbok i serien så här långt.Men det är så mycket annat jag vill läsa så få se….

  1. Carlos Ruiz Zafon har jag läst någon bok av, men känner inte till de andra författarnamnen du nämner, får kolla upp. Paj är god och enkel bjudmat, passar bra sommartid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.