Helgfrågan v 29

Då är det dags för Mias helgfråga som handlar om vad vi läser just nu.

Jag jobbar igen och det blir mindre tid för läsning och håller fortfarande på med Leasing everything most loved av Jaqcueline Winspear. Men har inte mycket kvar i den. Och så håller jag på med evighetsljudboken Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr som är på över 20 timmars lyssnartid. Men efter att ha speedat upp hastigheten så närmar jag mig nu slutet. Och så läser jag Nuckan av Malin Lindroth, korttidslån som fick gå före andra böcker.

Sen var det Bonusfrågan om restips. Om man känner för lite storstad så är Stockholm värt ett besök tycker jag.

 

Annonser

25 reaktioner på ”Helgfrågan v 29

  • Den är bra, stark och samtidigt vacker. Ja man kan höja hastigheten på ljudböcker när en har en ljudbokstjänst som t.ex Storytel eller Nextory. Nu provar jag Bokus play ett tag (sisådär, begränsat urval) och där finns också möjligheten att öka hastigheten. Har inte varit så förtjust i det, blir lite konstigt, men en slipper pauserna och med den här långa boken kändes det nödvändigt.

  • Det funkar också att öka hastigheten i Biblioteksappen Biblio. Fast där är sneppet 1 och sen 1,5. I Bokusplay finns 1,25 och det är bättre. 1,5 blir för snabbt tycker jag.

  • Den är lång, bra bok, men alla timmarna känns av. Men tror att det var/är bättre att jag lyssnar på den än läste den. Ibland går det av någon anledning lättare att lyssna på tegelstenar än läsa dem tycker jag. Men det blir ändå långt. Nu har jag under en timme kvar och det känns skönt.

  • Den är fin, och det finns många olika saker att göra. Njuter av att flanera i trädgårdar, runt Djurgården, båtturer, och det finns många mysiga caféer. Med mera.

  • Det kan ta tid att vänja sig vid ljudböcker, var så för mig när jag började, men sen blev jag fast, men det är olika det där. 🙂 Jag blev nog mer stressad av att det tog sån lång tid att lyssna, men nu ökade jag bara ett snepp – öka mer skulle nog vara stressande. Men jag är inte så förtjust i att öka hastigheten mest för att att uppläsningen blir lite onaturlig.

 1. Jag läste Grace av Doerr ifjol. Det var en riktig besvikelse. Men jag har läst på olika bloggar att Ljuset vi inte ser ska vara betydligt bättre. Jag köpte den på bokrean och kommer att läsa den någon gång i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.