Söndagens smakbit: Alois

Så är det söndag och det är dags att dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

I natt har det åskat och regnat, och kanske, kanske blir det regnskurar under dagen. Det vore skönt, välbehövligt! Jag har läst en hel del den här veckan, även om det blir begränsat=jobbar och hettan gör sitt till. Har läst ut en bok och två ljudböcker. Jag håller fortfarande på med Andarnas labyrint (tegelsten, nästan 800 sidor) lsom Tant Augusta och jag samläser. Den är väldigt väldigt bra! Snart läst halva.

Dagens smakbit kommer från en av ljudböckerna som jag lyssnat klart på: Alois av Håkan Nesser. Det är den andra i Barins triangel. Tidigare har jag lyssnat på Rein. Uppläsare av både Rein och Alois är Håkan Nesser och bara det är ett stort plus. Jag hade tänkt mig ett annat stycke från boken men det var svårt att välja utan att spoila så smakbiten är från början av ljudboken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

Idag lämnade min hustru mig. Jag hade knappt stigit upp och fått sömnen ur ögonen förrän hon plötsligt var borta. För att underrätta mig om sakernas tillstånd hade hon skrivit ett brev också. Det låg på köksbordet, en smula nonchalant lutad mot tidningen. Jag läste det medan jag blåste på kaffet för att få det drickbart. Jag har alltid avskytt hett kaffe. I synnerhet på morgonen.

På eftermiddagen ringde jag från caféet för att kontrollera att hon inte hade kommit tillbaka. Jag lät tolv signaler gå fram innan jag lade på. Så beställde jag en öl och satte mig för att fundera över vad jag skulle ta mig till.

Trevlig söndag!

 

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Alois

  1. Jeg har lest endel av Håkan Nesser og liker bøkene hans. De er både spennende og godt skrevet. Jeg holder på med en lydbok som i papirformat er på 900 sider. Så det tar veldig lang tid å komme gjennom den. Men jeg liker den veldig godt så jeg skal høre den ferdig. Jeg håpet at jeg skulle få tid til å lytte litt når vi nå drar på ferie 🙂
    Ha en riktig fin sommersøndag!

    • Håller med om Nesser. Han skriver ju också inom många olika genrer, många gånger i en och samma bok, och är inte helt lätt att klassa och placera, det gillar jag 😉 Oj det var en tegelsten som du lyssnar på, men är det bra så vill en ju lyssna klart. Hoppas du får en bra ferie med läsning och annat trevligt! 🙂

    • Tycker absolut du ska läsa, Nesser skriver inom så många olika genrer och det här är inte någon krimbokserie, tycker iaf inte jag. 😉 Han har ju även skrivit såna som kan klassas som det, de har jag inte kommit till än 😉

  2. Jag gillar den där trilogin. Vilket väl inte är så konstogt eftersom jsg lyssnar på allt han skriver :). De vänsterhäntas förening släpptes förresten precis som ljudbok, det får bli första pendlingsboken efter semestern.

    • Ha ha ja du gör ju det och det är inte fy skam! Den är bra, gillade Alois extra mycket, så mycket att jag fortsatte med Marr idag – försökte med annan ljudbok/författare och det gick inte – men Nesser funkar hur bra som helst 😉 jag såg det, synd att inte Nesser läser den, men Brynolfsson är ok. Tydligen så möts barbarotti och van veeteren i den. Tänkt att jag ska lyssna på de serierna, och kanske vänta med vänsterhänta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.