Läsningen och Månadens bästa juli 2018

Tiden går fort och så här i sommar- och semestertider kom jag på att jag inte skrivit om julis bästa läsning som Mias bokhörna håller i. Så det är dags att göra det. Jag har läst och lyssnat på flera böcker som varit bra, flertalet har fått betyget 4.

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr lyssnade jag på och den var stark, vacker och den hade jag nog gett betyget -4 om jag skrivit om den.

Nuckan av Malin Lindroth tyckte jag var väldigt intressant. Den väckte många tankar om saker att diskutera. Däribland tvåsamhetsnormen, ofrivillig (som Lindroth övervägande skriver om) ensamhet, men också frivillig ensamhet, laddningen kring ensamhet och att inte ha barn. Attityder. Värderingar.

25 gram lycka: Ninna – en liten igelkott med stort hjärta av Massimo Vacchetta var väldigt fin bok att lyssna på och bra uppläsning av Kim Wesén.

Träskkungens dotter av Karen Dionne var annorlunda och ganska spännande men bitvis lite trögläst.

Även denna sommar blev det en bok om Maisie Dobbs: Leaving everything most loved av Jacqueline Winspear. Den tyckte jag mycket om.

Det blev sammanlagt fyra ljudböcker i juli och jag lyssnade också på Nätternas gräs av Patrick Modiano, bra bok som jag tyckte om att lyssna på.

Lyssnade också på Alois av Håkan Nesser som är den andra berättelsen i Barins triangel. Första heter Rein. Alois var lite obehaglig och i mitt tycke ett strå vassare än första berättelsen. Håkan Nesser läser och det är en njutning att lyssna.

Det var inte lätt att välja månadens bästa då det är så olika böcker/genrer, ingen kändes egentligen mer självklar än någon annan. Men om jag ändå måste försöka välja så tror jag att det blir Nuckan och Alois…

 

8 reaktioner på ”Läsningen och Månadens bästa juli 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.