Helgfrågan v 33

Torsdag och det är dags för Helgfrågan.Mia ska jobba i en trea och vill ha lite tips då inte alla barn tycker om att läsa:

Har ni några tips för att få dem att tycka om läsning?

Läs tidigt för och med barn. Gör det till en kul, spännande grej. Besök bibliotek – de är guldgruvor när det gäller böcker för olika åldrar, intressen. Det finns också mycket annan verksamhet på bibliotek som stimulerar till läsning.

En viktig grej är att barn får läsa det de är intresserade av. Minns själv hur det var med måste-läsning, ingen höjdare alls. Att jag fortsatte läsa trots måsten berodde nog mycket på att jag ändå läste det jag ville. Sen finns det förstås sånt som inte är lämpligt men jag tror på att skapa intresse för läsning genom att läsa det som intresserar.

 

 

 

 

Annonser

10 reaktioner på ”Helgfrågan v 33

    • Ja det har du helt rätt i. Förstår att det var jobbigt. Hade en period som vuxen, efter att ha pluggat flera år och mest läst det som krävdes då det blev det totalstopp ett tag, var en lycka då jag kom loss och sen läste det jag kände för…

  1. Jag håller med dig, snobberi kring läsning är ingen bra väg att gå. Själv började jag med serieböcker som Lucky Luke, kiosklitteratur och vidare därifrån till att läsa det mesta. Det fungerade för mig och det tror jag att det gör även för andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.