Söndagens smakbit: I Tanger

Det är ett tag sen jag deltog i En smakebit på söndag, men nu så, är tillbaka på hemmaplan efter en skön semesteromgång. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Idag delar jag med mig av en smakbit från en riktigt spännande bok: I Tanger av Christine Mangan som jag bara har några sidor kvar i. Smakbiten kommer från sidan 195:

Först hade jag hört hennes steg när hon närmade sig dörren, hört det lätta knastrandet av trä när hon lutade sig mot den och antagligen lyssnade efter mig, precis som jag nu lyssnade efter henne. Symmetrin i det fick mig att rysa. Min blick irrade över rummet, letade, fast efter vad kunde jag inte säga – en utväg, en fallucka, något som kunde erbjuda en flykt undan det som hände omkring mig, en mardröm som jag inte förmådde vakna ur.

Trevlig söndag!

 

 

18 reaktioner på ”Söndagens smakbit: I Tanger

  1. Den här har funnits med på min lista över böcker jag vill läsa. Jag skall hålla utkik efter vad du tycker om den, omdömena har verkligen varierat från högt till lågt. Tack för smakbiten!

    • Kul! Ok, så omdömena har varierat ganska mycket? Intressant. Några rader ska jag försöka att få till om den, men kan i alla fall avslöja redan nu att jag tyckte den var väldigt spännande 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.