Söndagens smakbit: Vänskap och varma tassar

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Denna vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag har som vanligt flera böcker som jag läser/lyssnar på parallellt. Dagens smakbit kommer från Vänskap och varma tassar – berättelser om människans bästa vän. Boken består av tio berättelser av olika författare däribland Majgull Axelsson, Göran Greider, Johan Hilton, Anneli Jordahl och Sara Paborn. Smakbiten kommer från Anneli Jordahls berättelse.

Författaren är bakvänd, i stället för att visa mig hur jag ska bete mig, följer hon mitt exempel. Hon är övertygad om att hon får ett bättre liv om hon lever som jag. När jag morgonstretchar härmar hon. Sträck uuut! När jag ser att solen lyser går jag ut på balkongen och lapar. Då kommer hon och sällskapar med en bok. Lägger jag mig i soffan och ringlar ihop mig till en hundkringla då tar hon en tjugo minuters vila. Om inte jag funnits hade hon glömt bort sina behov, fastnat där framför datorn. (s. 58)

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Vänskap och varma tassar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.