Höstens bästa – topplistan

 

Tisdag och topplistan hos Johannas Deckarhörna har temat höstens bästa böcker. Jag har läst många bra böcker, september till nu, som jag räknar som höst och här kommer mina favoriter:

Bortom solens strålar av Arkan Asaad är den tredje delen efter Stjärnlösa nätter och Blod rödare än rött. Väldigt starka böcker som väckt många tankar och känslor.

Olycksbarnet är den andra delen i en serie av Malou von Sivers. Jag tyckte mycket om första, Mitt hjärtas oro, och den här ännu mer.

Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout. Mor-dotter relation som jag först läste på svenska och senare lyssnade på, på engelska och då kom den mig ännu närmare. En bok som en kan läsa om flera gånger!

I Vad som helst är möjligt återvänder Lucy Barton hem till sina syskon. Fantastisk bok med intressanta människoporträtt om livet med alla dess sidor. Också en bok som en kan läsa om!

Ásta av Jon Kalmann Stefansson var väldigt speciell att läsa och den stannade kvar hos mig mycket mer än jag trodde att den skulle göra.

23 reaktioner på ”Höstens bästa – topplistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.