20 snabba om hösten

Enligt O:s enkät om 20 snabba frågor om hösten cirkulerar i bloggsfären och jag hade tänkt svara på den tidigare men idag passar det bra trots att det känns lite mer som vinter: minusgrader och snö.

Vad väljer du? Tänk snabbt!

höst eller vår? Jag tycker om olika årstider och fina höstdagar med sol och vackra färger är jag väldigt förtjust i, men när det ligger en grå över allt och bara är mörkt då är det inte kul med höst.

snö eller regn? Jag tycker om snö under julen om det är ordentlig vinter och inte slaskigt och superhalt, regn kan behövas ibland men i längden blir det trist.

glögg eller varm choklad? Starkvinsglögg måste det vara, annars är det för sött.

pepparkakor eller lussekatter? Tycker om båda men äter nog fler pepparkakor.

tv-serie eller film? Ser film lite då och då men är inne i serieträsket oftare och mer. Vet inte varför det ibland känns jobbigare med film, medan det går bra att se flera avsnitt av en serie. Serier som jag kollar på i dagsläget är bland annat Blacklist, Scott & Bailey och Sthlm Rekviem.

teater eller musikal? Jag går kanske lite mer på teater än musikal, men tycker om att blanda och ge och det är kul med variation.

deckare eller feelgood? Läser feelgood någon gång ibland, men det får inte bli för ofta då tröttnar jag. Deckare tröttnar jag av någon anledning inte på lika fort även om det också händer men det känns som att variationen är större i den genren.

pocket eller inbunden? Här handlar det mest om texten. Vanlig pocket har många gånger mycket mindre text än inbunden litteratur.

e-bok eller ljudbok? E-böcker läser jag inte men ljudböcker är en favorit!

bokmärke eller hundöra? Som bibliotekarie vill jag inte se hundöron i böcker.;)

en i taget eller slalomläsning? Ja det gör jag jämt och ständigt. Blir uttråkad om jag bara har en bok på gång.

bibliotek eller bokaffär? Älskar mitt jobb! 🙂

bokblogg eller booktuber? Kanske lite gammaldags men bokbloggar känns så mycket enklare och så är jag mycket mer för ordet.

instagram eller facebook? Egentligen använder jag nästan aldrig facebook, men finns i alla fall där.

På spåret eller Så mycket bättre? Har inte kollat på Så mycket bättre mer än något halvt avsnitt. På spåret missar jag sällan.

Lady Gaga eller Barbra Streisand? Lady Gaga har jag ingen relation till, men Barbara Streisand lyssnade jag på i uppväxten.

Ingemar Bergman eller Vilhelm Moberg? Valet här känns ganska lätt. Det är ju det där med ord.

hyacint eller amaryllis? Hyacinter är fina men klarar inte av den starka lukten.

adventsstjärna eller adventsljusstake? Fint med stjärnor men det känns enklare med adventsljusstakar.

julböcker eller julmusik? Ingetdera egentligen. Julböcker har jag runt mig på jobbet, och julmusik i lagom mängd vid rätt tillfälle är ok, men oftast blir det ju inte riktigt så…

6 reaktioner på ”20 snabba om hösten

  1. Ja, visst är det märkligt att man hellre ser fler avsnitt i en serie än flera filmer. För min del tror jag att det handlar om att jag tycker om att lära känna personerna ordentligt, och det gör man lättare i en serie med flera delar. Och gillar man det man ser, vill man ju se mer. Som i serier.

    • Ja så kan det nog vara, och är nog lite så för mig också. Och ofta är det ju väldigt spännande och en vill bara fortsätta att se. Det är intressant med seriefenomenet och hur en påverkas på lite olika sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.