Helgfrågan v 52

Torsdagskväll och efter att ha jobbat lång dag/kväll är det dags för Mias helgfråga:

Vad fick du för böcker i julklapp?  Jag fick inga böcker men det brukar jag inte få numera. Det är nog inte helt lätt att köpa böcker till en som jobbar med det och jämt och ständigt lånar hem massa böcker. Fick bland annat ett presentkort och pengar vilket inte är helt fel. Få se vad jag köper men tror det blir upplevelser av olika slag.

Bonusfrågan: Hur ska du fira in det nya året? Det blir lugnt, inget speciellt firande såvitt jag vet.

23 reaktioner på ”Helgfrågan v 52

 1. Presentkort är bra! Jag gav presentkort till mina medarbetare i julklapp. Normalt sett ger jag dem presentkort på Akademibokhandeln men i år varierade jag mig och de fick ett kort som gäller i hela Mall of Scandinavia i Solna där vi jobbar. Sen sade jag att jag hoppades ändå att de skulle köpa böcker 😉

 2. Det är svårt att ge böcker till någon som läser så mycket, man vet ju inte vad som redan är läst. Samtidigt är det nästan litet extra roligt om någon faktiskt vågar sig på att ge en bok. Jag fick en bok av Woody Allen på en av mina första arbetsplatser, jag var väl 19 tror jag. Jag funderar fortfarande på hur min chef tänkte när han gav mig en sådan bok, men jag fullkomligt älskade den. Den är fortfarande en av mina favoritböcker.

  • Ja jag håller med, vore kul om omgivningen vågade men tror att de tror att jag läst ALLT. Vilken rolig grej, häftigt av chefen och jag tänker lite som du, hur tänkte han. Det där är ju en oförglömlig grej för dig.

 3. Jag är också väldigt restriktiv med vilka böcker jag vill äga. Ibland vill jag köpa en ny bok bara för att stödja författaren lite extra! Även om jag vet att bibblalån också genererar en slant.

 4. Ja, jag får inte heller böcker så ofta men jag tycker ändå att min omgivning har börjat våga lite mer på den fronten. Tycker att det är skönt med lugnt hemmafirande. Bara att gå och lägga sig när man vill!

  • Roligt att de vågar mer. Nu köper vi inte så mycket saker till varandra och jag köper inte heller böcker så ofta till mig själv, har ju en guldgruva att ösa ur på jobbet 😉 Visst är det!

   • Jag köper inte så ofta nya böcker men på loppisar och second hand kan det bli en del. Men jag är ju en flitig bibliotekslånare så det har blivit färre inköp med åren ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.