Böcker på engelska 2019

Jag tänker fortsätta att utmana mig själv till att läsa, eller lyssna på, minst fem böcker på engelska under 2019.

Det blir för sjunde året i rad som jag kör utmaningen. Från att ha läst mycket (övervägande) böcker på engelska när jag var yngre till att inte ha läst en enda under många år, så har den här utmaningen fått mig att läsa på engelska igen.

Så här ser en liten sammanställning ut av antal lästa böcker föregående år: 2013-6, 2014-6, 2015-5, 2016-2, 2017-2 och 2018-4. Ska en utläsa något av resultatet så började det bra, sen blev det lite svackor och förra året lyfte det igen, lite som det kan vara i livet. Jag är nöjd, för det kunde ju ha blivit noll lästa men så har det inte blivit. 😉

Jag har inte bestämt vilka böcker som kommer att läsas under året, det får lusten och humöret som vanligt avgöra. Men jag började faktiskt 2019 med att lyssna på boken nedan.

 

Och så är det väl inte helt omöjligt att det kan bli den elfte boken (A Dangerous Place) om Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear. Den står i alla fall i hyllan och väntar.

Läser ni böcker på engelska?

4 reaktioner på ”Böcker på engelska 2019

  1. En bra utmaning du har. Själv läser jag ju gärna på engelska om det är språket författaren skriver på.
    Ser att du kan pricka av en bok m blått omslag i kaosutmaningen. Så check på den. 😉 (Kaosutmaningen är min favoritutmaning så jag kommer hänga på den jag med.)

    • Kul att du gör det. Jag läste mycket förut och saknade verkligen det, så det är bra med utmaningar som får igång en igen. Ja det har du rätt i, tänkte inte på det fast jag kollat igenom punkterna och inte dumt med dubbelcheck både kaoset och denna. 🙂 Roligt att du också hakar på kaosutmaningen! 🙂

    • Det blir sådär ibland av olika anledningar, men kul att du läser på engelska när det är möjligt. Jag saknade verkligen det under åren som jag hade uppehåll (räknar inte kurslitteratur som jag läste en av perioderna).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.