Helgfrågan v 2

Det har blivit fredag, på väg till jobbet är det dags för Mias helgfråga: Valet av genre, tycker du att den ändrar sig med åren och i så fall varför?

Både ja och nej. Vissa genrer har jag läst under större delen av mitt liv om än i olika omfattning, andra har kommit och gått och vise versa. Och en del genrer är jag inte så förtjust i och väljer bort som romance, sc-fi – läste båda genrerna i ungdomen. Skräck läste jag också då, det läser jag väldigt sällan nu. Läser feelgood ibland men inte så ofta.

En genre som jag dock läst mer eller mindre av under hela mitt liv är spänningslitteratur/deckare så där har det inte varit så stor förändring, Sen tänker jag på att jag nu tycker om att läsa om livsöden och andra saker som jag inte tror att jag var så sugen på för ett antal år sen. Jag tror att det en vill läsa förändras över tid och det är ju inte alls konstigt. Det kan handla om allt från lust till behov och vilken slags litteratur som finns. Det har påverkat en hel del under min tid.

Bonusfråga: Har ni plockat bort julen än? Ja i stort sett. Det gjorde jag förra helgen, men det kan eventuellt finnas någon liten grej kvar.

20 reaktioner på ”Helgfrågan v 2

    • Jag läser också för mig och jobbet och det blir blandad läsning. Ibland går det in i varandra.Men jag hinner tyvärr inte läsa så mycket ungdomsböcker. Noveller läser jag lite mellan varven.

    • Det är väldigt givande att läsa blandat, jag tröttnar fort om det blir för mycket samma. Läsningen har nog förändrats över tid för mig om jag ser från nu och bakåt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.