Söndagens smakbit: Husdjuret

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna denna vecka.

Jag tyckte om Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe och Husdjuret har legat på vänt i min ljudbokslista ganska länge. När jag skulle välja ny ljudbok idag så kände jag inte för någon särskild bok och hade lite svårt att välja. Men efter diverse funderingar blev det Husdjuret. Hört mycket gott om den så förväntningarna är minst sagt höga. Smakbiten kommer från början av boken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten. Bild på boken läggs eventuellt in i efterhand.

Och där låg den. Skålen. Eller vad det nu var. Den var stor som en grapefrukt, sprucken på ena sidan och någon sorts trådig brun mossa växte på den. Jag sträckte ut handen och kände på de tunna mörka trådarna, gned dem mellan tummen och pekfingret någon sekund, innan hjärnan la ihop pusselbitarna och jag insåg vad det var. Jag tappade tändaren, reste mig upp, tog några stapplande steg rakt ut i mörkret och skrek. Det var ett skrik som kom långt inifrån och aldrig verkade ta slut.

 

Annonser

18 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Husdjuret

  1. Det kan være vanskelig å velge lydbok. Valget kommer an på så mye; når skal man lytte og hvilket humør man er i. Jeg har valgt feil akkurat nå, men tenker jeg skal lytte ferdig til boken likevel.
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    • Javisst är det lite klurigt att välja, många olika saker att ta hänsyn till som lust och humör. Vad synd att den du lyssnar på inte känns rätt, men starkt att du ändå lyssnar klart. Jag brukar byta om det inte är måsteläsning typ för bokcirkel eller jobbgrejer. Ha en fin vecka! 😉

  2. Oj, tog och kikade på vad som skrivs om boken, o den är tydligen både prisbelönt och skrämmande. tack för smakbit, trevlig söndagsafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.