Söndagens smakbit: Den brinnande flickan

Söndag igen och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Denna vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag har varit långledig den här helgen, firat en födelsedag (inte min). Läsning har det förstås blivit minimalt av. Och min läsning står lite och stampar nu. Håller fortfarande på med Mörkret och Husdjuret, båda är bra men det går lite trögt. Hoppas att påbörjan av ny bok kan ändra på det, det blir: Den brinnande flickan av Claire Messud. Jag tyckte mycket om Kvinnan på övervåningen av författaren. Smakbiten kommer från de första raderna i boken.

Man kan tycka att jag inte borde bry mig längre. Familjen Burnes flyttade för länge sen. Det har gått två år. Ändå kan jag inte ligga i solen på klipporna vid stenbrottet eller doppa tårna i det kalla, klara vattnet eller höra de andra tjejerna sjunga utan att hela tiden vara medveten om att Cassie är borta. Och då vill jag säga någonting – men det går ju inte. Det är som om hon aldrig har funnits till. (s. 7)

 

 

 

29 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Den brinnande flickan

  1. Det er irriterende når en føler lesingen går tregt og en ikke egentlig har noen inspirerende bøker å lese. Jeg begynner ofte på flere bøker da, selv om det ikke akkurat er løsningen 🙂 Det hender jeg går tilbake til en bok jeg har likt veldig godt, og da bruker det bli bedre 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    • Ja det är irriterande när det är så, och det med att börja på fler njae det brukar inte vara lösningen 😉 men hoppas det lättar lite nu (varit väldigt intensivt efter julhelgerna) låter som en bra grej att gå tillbaka till någon favorit, läser inte om så ofta men får prova det om det inte släpper 🙂 ha en bra vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.