Husdjuret av Camilla Grebe

Jag tyckte mycket om Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe när jag lyssnade på den. Och jag har länge velat lyssna på Husdjuret som jag hade hört mycket gott om. Förra månaden blev det äntligen dags.

Jag har läst flera andra böcker av författaren som jag tyckt om. Men de som jag tyckt mest om så här långt är Älskaren från huvudkontoret och Husdjuret. Och Husdjuret tyckte jag ännu mer om än den första delen.

Jag blev väldigt berörd av att lyssna på Husdjuret som är stark läsning om samtiden och det lilla samhället. Människor. Relationer. Hemligheter. Identitet. Rädsla. Hemskt brott.

Historien är skriven i flera jagperspektiv: Jakes (en pojke som bär på en hemlighet som han inte vågar avslöja), polisen Malin och profileraren Hanne. Det kan vara lite klurigt att lyssna på berättelser med flera jagperspektiv. Men jag tyckte att det gick bra med Husdjuret.

Jag lyssnade på boken under en period när jag hade mycket runt mig men det gick ändå lätt att lyssna vidare på den trots att det ibland blev lite sporadiskt och en del uppehåll.

Jag tyckte att Husdjuret var väldigt spännande. En riktig bladvändare. Jag blev överraskad flera gånger och det är ett extra plus när en som jag läser mycket deckare. Så nu är det bara att ta sig an Dvalan så småningom.

Katarina Ewerlöf läser både Älskaren från huvudkontoret och Husdjuret.

Betyg 4+/5

11 reaktioner på ”Husdjuret av Camilla Grebe

    • Hm, jag gillade också Älskaren men fastnade lite mer för Husdjuret. Silvervägen har jag lyssnat på. Läser inte svenska deckare så ofta och hade inte trott att jag skulle gilla den, men det var något med miljön, vägen och stämningen i den som tilltalade mig. Brasklapp: räknar inte Nesser som deckarförfattare riktigt, men det borde jag kanske. Barbarotti serien känns mer som vanliga romaner. Van Veeteren har jag kvar, så få se om jag ändrar mig. Det är skönt att det finns mycket annat än svenska deckare att läsa! 🙂

  1. Älskaren från huvudkontoret tyckte jag mycket om.Har endast läst den av Grebe.Visste inte att det var en serie.Den här kommer bli läst någon gång framöver,får kolla upp så att jag inte läser dem i fel ordning 🙂

    • Kul! Jag visste inte riktigt det heller förut men såg sen att är en slags serie. Läser du Husdjuret före Dvalan så hamnar du helt rätt, eftersom du läst Älskaren, men tror att det går bra att läsa böckerna fristående. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.