Söndagens smakbit: De ensamma

Då är vi inne i mars och som vanligt så här på söndagen kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna denna vecka.

Det har varit/är en lugn helg efter en ganska intensiv vecka. Idag ska jag gå på teater med några vänner  – ska bli trevligt, även om snöovädret mest lockar till att krypa ihop med en bra bok och kolla på tv-serier. Men lite läsning kommer det nog också att bli. Jag fortsätter med temaläsning Håkan Nesser böcker och håller nu på med fjärde Barbarotti boken, De ensamma, som jag lyssnar på. Jag har lyssnat på nästan halva boken, men smakbiten kommer från kapitel två.

Gåsaklyftan. Han var inte säker på att den hette så egentligen, men den hade fått det namnet förra gången. Gåsaklinten och Gåsastupan var vedertagna begrepp, men Gåsaklyftan? Han visste inte. Förra gången. Hur många år sedan var det? 1975. Trettiofem år med andra ord. En mansålder som det hette. Men antagligen hade han ingen föraning. Om man skulle vara ärlig. Det var inte förrän han stod däruppe på klintkanten och stirrade ner på Luther och på kroppen som låg där, bägge två befann sig gott och väl tjugofem meter nedanför honom, som det där gamla dök upp. Men när det väl gjorde det svindlade tanken. Jag drömmer, tänkte Elis Bengtsson. Det är inte möjligt att samma sak händer en gång till.

Trevlig söndag!

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: De ensamma

  1. Läste några böcker av Nesser för många år sedan. Sen blev det av någon anledning inga fler. Men jag borde nog läsa något. Tack för smakbiten.

  2. Den har jag läst, tyckte inte den var en av Nessers bästa, men helt okej ändå. Mycket relationsdrama i denna, om jag inte minns fel. Tack för smakbiten!

    • Kul att du läst den. Jag tycker om den men för tidigt att säga hur mycket om jag ska jämföra med andra lästa i serien. Det är nog en hel del relationsdramatik…

  3. Jag har faktiskt bara läst Nessers bok om Kim Novak som aldrig badade….Men det beror inte på att han är dålig författare utan för att jag sällan läser deckare. Tack för smakbit, ha en trevlig teaterupplevelse

    • Det är intressant det där, jag tänker inte på Nesser som en deckarförfattare men förstått att andra gör det. Men jag har inte läst von Veeteren serien än så det kanske ändras. Barbarotti serien tycker jag är mer som vanliga romaner om relationer och annat, iaf de jag läst ut hittills. Tack, det var väldigt trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.