Böcker jag vill läsa i sommar – topplistan

Tisdag och dags för veckans topplista hos Johannas  Deckarhörna.Temat: Böcker jag vill läsa i sommar.

Oj, jag planerar inte min läsning och läser det jag känner för i stunden, så det är lite svårt att veta vad som blir läst. Men det finns böcker som jag vill läsa. Ett urval.

-Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl. Tyckte väldig mycket om debutromanen Någonstans brister himlen av författaren och vill förstås läsa den nya.

-Frannie Langtons bekännelser av Sara Collins. Historisk roman som jag är väldigt nyfiken på.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa ligger i läshögen och väntar. Så det finns en ganska stor chans att den blir läst ganska snart.

Lyktsken av Michael Ondaatje är jag också nyfiken på.

Lightning men av Thomas Mullen är uppföljaren till Darktown och den ligger i min ljudbokshylla och väntar. Boken kommer på svenska i september.

26 reaktioner på ”Böcker jag vill läsa i sommar – topplistan

  1. Det är svårt att planera läsning tycker jag. Darktown låter spännande. Själv har jag plockat i hop en hög ungdomsböcker jag ska läsa – det är blandat nytta med nöje. Lyssnar jag väljer jag gärna thrillers som Baldacci, eftersom de är lätta att följa under promenader. Härligt med sommar och lästid.

    • Ja så känner jag också. Planerar oftast bara för jobbläsning, bokcirklar och liknande. Nytta och nöje är inte dumt. Baldacci var jag inte läst något av, borde testa.. Darktown kan jag rekommendera till promenaderna. Den är stark, spännande och väldigt bra! Visst är det, vi får hålla tummarna för en bra lässommar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.