Söndagens smakbit: The Shadow District

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Jag håller som vanligt på flera böcker som jag läser och lyssnar på parallellt. Har precis läst ut Farlig flyktväg av Arnaldur Indridason som är den andra delen i serien med Flovent och Thorson. Nu lyssnar jag på den tredje delen, The Shadow District. Jag hade påbörjat den förut, men nu har jag börjat från början eftersom den legat på vänt ett tag.

Det är inte så ofta som jag läser böcker av en och samma författare direkt efter varann, men å andra sidan så läser jag ju också andra böcker parallellt så det känns inte riktigt som att jag gör det. Smakbiten kommer från kapitel ett. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

Next the policemen opened the door to the bedroom and there streatched out on top of a single bed lay a man with eyes half closed, his arms down by his sides. He was dressed in shirt, trousers and socks and looked for all the world as if he decided to take a nap in the middle of the day and never got up again.

Fler smakbitar finns hos Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna denna vecka.

Trevlig söndag!

32 reaktioner på ”Söndagens smakbit: The Shadow District

 1. Arnaldur Indridason har ju varit en favoritförfattare för mig. Tappat bort på senare tid, får väl plocka upp igen. 😉
  Tack för smakbiten!

 2. Jeg har lest de to samme bøkene for ikke så lenge siden. Jeg liker veldig godt Arnaldur Indridason, også denne nye serien han er igang med. Men jeg likte best den første.
  Ha en riktig fin pinsesøndag!

  • Jag gillar också Indridason, är något speciellt med det isländska. Kul att du läst. Av de två som jag läst tyckte jag mest om den andra delen. Den här är också väldigt lovande.

 3. Just nu läser jag också flera böcker parallellt. Jag gör ganska ofta det men för det mesta är det alltid en bok som jag fokuserar mest på. Det brukar vara bladvändarna.

  • Ja det kan nog bli lite så för mig också att ena boken av de jag håller på med läses lite mer. Men det går lite upp och ner. Jag läser och lyssnar på böcker parallellt och ljudbok blir det oftast när jag pendlar till jobbet, promenerar och gör tråkiga saker.

   • Det tog tid för mig att göra det men sen när jag fastnade så blev jag hooked. Det är praktiskt på många sätt. Och skönt att kunna göra det när en gör annat, särskilt tråkiga saker. Och jag kan inte läsa text i bil eller buss….Känns som jag får mer läst…men det passar kanske inte alla, men det är intressant att det blivit sån boom. När jag började så var det nästan lite suspekt med ljudböcker….

   • Ja, det är kul att det har blivit en sån boom. Jag tänker att många som lyssnar på ljudböcker kanske inte annars är storläsare så det är jättebra att fler kan få böcker till livs!

   • Ja så kan det nog vara. Allt som ökar läsning är bra. Sen är det förstås något visst med fysiska böcker tycker jag, men superbra med olika sätt att tillgodogöra sig böcker på!

  • Ja visst är det så. Jag läste ofta så när jag var yngre men sen klingade det av. Det är väldigt roligt att kunna göra det nu när jag har tid och tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.