Söndags smakbit: Lyktsken

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Helgen har varit lugn, var helt uttröttad efter veckan som varit. Snart semester så en hel del grejer att fixa men har också läst en del.

En av böckerna som jag läser är Lyktsken av Michael Ondaatje som jag kommit ungefär halvvägs i. Smakbiten kommer från s. 114-115.

En stund senare gick Rachel och jag tillsammans nedför de mattklädda trapporna. En liten grupp hade samlats i lobbyn- Vår mor, ett halvdussin män i civila kläder som hon sa var där för att skydda oss, McCash, Pilen. Två män i handbojor låg på golvet, och en bit från den tredje, delvis täckt av en filt, med ett oigenkännligt blodigt ansikte som stirrade på oss. Rachel flämtade till. Vem är det där? En polis böjde sig ner och drog upp filten över ansiktet. Rachel började skrika. Så täckte någon våra huvuden med rockar för att vi skulle vara anonyma när vi leddes ut på gatan. Jag kunde höra Rachels dämpade gråt medan vi blev infösta i varsin skåpbil för att köras till skilda platser.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

Trevlig söndag!

23 reaktioner på ”Söndags smakbit: Lyktsken

  1. Hej, jag har läst två tidigare böcker av författaren men jag tyckte inte så mycket om dem. Tack för smakbit, ha en skön sommarsöndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.