Söndagens smakbit: Den misstänkte

Söndag och dagens smakbit kommer från Den misstänkte (2005) av Michael Robotham som jag lyssnar på. Jag läste Liv eller död av författaren sista dagarna 2017 förra året som är en fristående bok från den här serien. Tyckte mycket om den och författaren hamnade på min ”läsa fler böcker av” lista.

Det här är första delen i en serie om/med psykologen Joseph O`Loughlin. Frågan är om jag behöver en ny serie, men det verkar inte vara så många delar i den, iaf än….Ljudboken Den misstänkte är uppdelad i tre delar och det här är första. Smakbiten är från kapitel 15. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

 

Telefonen ringer.

– Professor O`Loughlin?

– Ja?

– Det här är Charing Cross Hospital. Jag är ledsen att jag väcker dig. Läkaren låter ung. Jag kan höra tröttheten i hans röst.

– Har ni en patient som heter Bobby Moran?

– Ja

– Polisen hittade honom på trottoaren vid Hammersmith Bridge, han frågade efter er.

 

Fler smakbitar finns hos Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Den misstänkte

  1. Tack för smakbiten! Kände inte tidigare till författarnamnet. Bra när böcker i en serie kan läsas fristående, föredrar helt klart sådana så man inte slaviskt måste läsa alla i följd utan bara de som verkar extra intressanta.

    • Jag läste Robotham första gången förra året, en helt fristående bok, Liv eller död och den gav mersmak. Och nu hittade jag den här serien…Håller med om att det är skönt med serier där en inte alltid behöva läsa slaviskt i ordning. Jag kan hoppa runt lite ibland men vissa vinner på att läsas i ordning, det beror också på tillgången av böcker hur det blir med ordningen och en massa andra saker 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.