Boktips från hängmattan

Ugglan och bokens tema i tisdagstrion som jag kör idag onsdag är boktips från hängmattan. Ingen hängmatta till hands och jag jobbar men lite boktips kan jag bidra med.

Ibland kan det vara trevligt med en feelgood som är lite sorgsen och tankeväckande: Historien om  Arthur Truluv är en sån bok. Om hur livet kan ändras genom möten med andra människor, kärlek och vänskap. Trevlig läsning tyckte jag.

En historisk roman som jag tyckte var spännande att läsa var Cirkusflickan. Om ett cirkussällskap som reser runt, och två kvinnoöden i krigstider.

Sist men långt ifrån minst: Andarnas labyrint  som inte är lätt att läsa i eventuell hängmatta, men jättebra läsning. Har man inte läst serien De bortglömda böckernas gravkammare så är sommaren ett bra tillfälle att ta sig an serien: Vindens skugga, Ängelns lek, Himlens fånge och så Andarnas labyrint som är en fantastiskt bra avslutande del! En serie att läsa om. Hoppas på att Jonas Karlsson som läser Vindens skugga superbra, också får läsa in den avslutande delen.

 

 

 

 

 

 

 

 

16 reaktioner på ”Boktips från hängmattan

  1. Och glöm inte Zafóns andra böcker. Finns bara på engelska men har man den minsta dragning till magiska inslag i böcker (och vem har inte det?) så är de också lysande.

    • Nej det har du rätt i. Bra att du nämner det, och påminner mig om att jag har någon av de som finns på engelska kvar att läsa. Marina var ju också bra, den läste jag på svenska. Det är precis som du säger det magiska är också så lagom tycker jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.