Helgfrågan v 40

Torsdagskväll och dags för Mias helgfråga: vad tror du kan påverka bedömningen av en bok, förutom innehållet? Omslag och marknadsföring påverkar nog en hel del fast jag vill säga att det inte gör det. Sen tycker jag att innehållet är det viktigaste och det gäller allt från språket till hur den är skriven, handlingen, miljöerna, stämningen. Och mitt eget läshumör påverkar också.

Bonusfrågan: vad gör du för miljön? Sopsorterar, äter vegetariskt, åker kommunalt, har minskat på konsumtionen ganska mycket frånsett när det gäller mat.

10 reaktioner på ”Helgfrågan v 40

  1. Jag kanske skulle ordnat ett snyggt omslag och gjort lite pr för min ungdomsroman som nu går som följetong på min blogg. Men med tanke på hur dålig den är hade det nog inte hjälpt.

  2. Kanske kan vara så att humöret påverkar, och ens egna livssituation (kan jag tänka), men man kan ju bara utgå från där man är för stunden. Omdömen på bokbloggar måste nog tillåtas vara personligt vinklade.
    Önskar att det gick att bara använda sig av kollektivtrafiken, att slippa äga bil (egentligen alldeles för kostsamt), men samtidigt bo kvar ute på landsbygden, vantrivs i stadsmiljö. Har långt till busshållplats, och lanthandlarnas tid är ju förbi för länge sedan. Så hur gör man?

    • Tror absolut att humöret och situationen, och mycket annat, påverkar. Och visst måste omdömen tillåtas vara personliga, det gör det hela mer intressant att det är personligt.
      Bor en på landet kräver det oftast bil, kollektivtrafiken brukar många gånger inte vara så utbyggd, går sällan osv (iaf har det varit så där jag bott på landsbygden). Nu bor jag så att det är mycket lättare att åka kollektivt och det fungerar ganska bra, men ibland som när det är det stora förseningar då är det mindre kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.