Söndagens smakbit: Vem dödade bambi?


Söndag, snöblandat regn – en dag som gjord för läsning, någon tv-serie och/eller film, avkoppling. Efter att ha jobbat sex dagar så blir det en sån dag.

Som vanligt kan en dela med sig av smakbit från boken som läses.  Igår började jag läsa Vem dödade bambi? av Monika Fagerholm. Blev nyfiken på den jag hörde henne prata om den i Babel.  Har läst Lolauppochner av författaren och det var lite av en läsutmaning. Fagerholm har en egen stil och sätt att skriva på och den här är också lite speciellt skriven.

Bad Karma

(Det slarviga livet, vårdslösa) –

”Som en våldtäkt nästan…så förstört. Eller hur Grippe?”

”Tänk Grippe att Nathan faktiskt bor där ännu, mitt i den där skiten”, (säger Cosmo Brant).

”Och ibland Grippe är det som allt bara väller över en. Allt det gamla, liksom…Så. Vad ska vi göra Grippe?”

”Öh?”

”Ska vi faktiskt bara låta gamla björnen sova bort?”

”Hur menar du?”

”Filmen…den kunde heta ’Bad Karma’ till exempel. Eller ’Flickan i källaren’, förstås också en metaforisk uppställning. Och att handla om, ja – du fattar Grippe.”

”Vaddå?”

”Nej, nu vet jag”; fortsatte Cosmo. ’Vem dödade bambi?’ Det där rådjuret. Den perfekta oskulden…who killed bambi, en gammal Pistollåt förresten. (s. 19)

 

Fler smakbitar finns hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

Trevlig söndag!

26 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Vem dödade bambi?

  1. Jag har en gång tragglat igenom Den amerikanska flickan, och det får faktiskt räcka med det. Hennes stil tilltalar mig inte. När hon ska prata verkar hon ha svårt att hitta orden.. Lika förvirrad både i tal och skrift. Tack för smakbit, självklart har hon läsare som gillar henne, kanske är du en av dem? Tack för smakbit

    • Den du nämner har jag inte läst och hoppar nog den. Jag kan inte säga att jag gillade Lola uppochner (bara läst den) men det var något med den som gjorde att jag ändå läste ut den. Får se hur det blir med den här….

    • Intressant att höra. Har bara läst Lola uppochner tidigare och den var inte helt lätt att läsa. Jag har kommit längre i den här nu, och den har blivit intressantare och lite lättare att läsa. Varje sida är inte som smakbiten, som tur är….

    • Jamen gör det. Jag har kommit längre i den nu och den har blivit lättare att läsa, och intressantare. Varje sida är inte skriven som smakbiten. Kanske vänjer man sig också. Funkar det inte så kan en ju lägga den åt sidan och läsa annat.

  2. Hm, annorlunda! Läste Den amerikanska flickan för en massa år sedan och tyckte verkligen om den. Minns dock inte att den var svår eller jobbig på något vis. Tack för smakbiten!

    • Ja den är annorlunda. Intressant att höra om Den amerikanska flickan. Har bara läst Lola uppochner tidigare och den var lite av en utmaning att läsa. Jag har kommit längre i den här nu och den har blivit lite lättare att läsa och intressantare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.