Söndagens smakbit: Nickelpojkarna


Så är det första advent och det blir en mysig dag med glögg, pepparkakor och risgrynsgröt. Inte på en och samma gång förstås. 😉 Det blir kanske inte så mycket läsning men en del hoppas jag på.

Jag håller som vanligt på med flera böcker parallellt. En av dem är Nickelpojkarna av Colson Whitehead. Den är väldigt stark och lite av en rysare att läsa, den är också spännande och det känns som att det kan vara en av årets bästa böcker? Nu måste (vill) jag läsa fler böcker av författaren. Vet inte varför jag inte gjort det, men men det är ju inte försent. Smakbiten kommer från början av den fysiska boken.

Alla pojkarna kände till den eländiga platsen. Det krävdes av en student från University of South Florida för att resten av världen skulle höra talas om den, årtionden efter att den första pojken blev nerstoppad i en potatissäck och dumpad där. (s. 7-8)

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i smakbitarna idag.

Trevlig första adventsöndag!

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Nickelpojkarna

    • Jag har inte lyssnat klart men det känns som att den kan vara en av årets bästa, får se när året ska summeras 😉 väldigt bra så här långt, tycker absolut du ska kolla upp den och läsa 🙂

  1. Jag läste hans förra, Den underjordiska järnvägen, som jag tyckte bra om. Kanske blir det så att jag också läser denna. Han har spännande ämnen med verklighetsbakgrund som tema, sånt gillas. Tack för smakbit, trevlig adventafton!

    • Det låter lovande med Den underjordiska järnvägen, hade funderingar på att läsa den när den kom men vet inte riktigt varför det inte blivit så. Men den hamnade i ljudbokshyllan när jag börjat på denna. Läs tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.