Helgfrågan v 49


Dags för helgfrågan hos Mia: Bör man läsa klassiska böcker? Motivera. Ja det tycker jag, finns många bra och intressanta. Och det finns ju klassiker inom så många genrer och det tillkommer ju också böcker som blir klassiker. Det är på många sätt allmänbildning. Men det är viktigt att det inte blir för mycket tvång runt det, som många nog upplevt i skolan, inklusive mig själv. Jag har läst om några klassiker långt senare för att jag då velat det och det blev lyckat.

Bonusfrågan: Har ni klarat av julklappsinköpen än? Blev det några böcker? köper inte så mycket julklappar numera, men någon grej blir det kanske. Men har inte inhandlat något än.

14 reaktioner på ”Helgfrågan v 49

  1. Visst hör det till allmänbildningen med klassiker! Kanske minns jag fel, men tyckte alltid det fanns en viss valmöjlighet i skolan när det gällde klassiker, aldrig blivit avskräckt som tur är.

  2. Många som verkar se tillbaka på klassikerläsningen i skolan med fasa. Har inget minne av att jag led, men vi läste inte så många och det var ”snälla” böcker.

    • Det låter bra, mer som det ska vara för att locka till läsning. Jag hade det nog hyfsat bra men minns att det fanns ett visst tvång och ibland begränsade valmöjligheter.

    • Ja det är nog en stor fördel om en kan få göra det. Sen är det också bra att se över klassiker begreppet tror jag, för det har nog en stämpel över sig som inte är odelat positiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.