Söndagens smakbit: Sörjen som blev


Andra advent, regn – trist, men en får tända ljus och mysa. Har jobbat sex dagar och det är skönt med ledig söndag. Idag blir det mest läsning och så konsert med blandad julmusik och även lite annat.

Men nu är det dags för dagens smakbit. En av böckerna som jag håller på med är Sörjen som blev av Anna Takanen, debutroman, som jag börjat lyssna på i helgen. Smakbiten kommer från de första raderna i den fysiska boken som jag också har tillgång till.

Det är försommar på vår ö i Roslagen och mitt gudbarn Otto, som är sju år, säger: -Gud gav mig liv och hon kan avliva mig när hon vill. Vet du en sak, faster Anna? Det finns människor som inte tror på Gud. Men man får tro på vad man vill, säger mamma.
Jag nickar och säger att det är klart att man får tro på det man vill. Vi står vid strandkanten och Otto kastar stenmackor ut i Östersjön. De faller handlöst mot botten. När det är min tur studsar stenen till med en skruv och borrar sedan ner sig i det ymnigt blå.

Fler smakbitar finns hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

Trevlig andra advent!

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Sörjen som blev

  1. Tja, Roslagen är ju hemmatrakter för mig, men denna kände jag inte till. Ljudböcker funkar ju heller inte för mig, men kanske finns den även som textformat, får kolla. Tack för smakbiten!

  2. Min pappa var krigsbarn i Sverige. Måste absolut läsa denna, tack för smakbit. Jag har nu reserverat den på biblan! Trevlig andra advent!

    • Smakbiten är en bakgrund till den egentliga berättelsen och inte så mycket själva berättelsen. Författarens pappa var krigsbarn och hon skriver om hans uppväxt och liv och hur det påverkat henne att vara barn till ett krigsbarn. Hoppas att smakbiten inte avskräckt dig, den är läsvärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.