Böcker på engelska 2020

Jag fortsätter även i år med att utmana mig själv till att läsa eller lyssna på minst fem böcker på engelska. Förra året var rekordår – då läste och lyssnade jag på sammanlagt nästan 10 böcker. Kanske borde jag höja antalet böcker som jag hoppas läsa, men jag väljer att inte göra det. Utmaningen är en morot och jag vill inte att det ska bli stressande.

Vilka böcker det blir under året vet jag inte. Det får lusten och humöret avgöra. Men det blir nog kanske någon bok av Michael Robotham- har några delar kvar i serien om psykologen Joseph O’Loughlin och så nedanstående bok som är första delen i en ny serie med rättspsykologen Cyrus Haven. Tror att jag tar en serie i taget av Michael Robotham men det finns några fristående som jag har kvar att läsa eller lyssna på. Och så förstås ett gäng andra författare som Jacqueline Winspear, Lynda La Plante, Becky Masterman med flera. Så det finns att välja mellan när lusten och humöret faller på. 😉

 

6 reaktioner på ”Böcker på engelska 2020

  1. Jag är dålig på att läsa på engelska men har i alla fall två av Jacqueline Winspear liggandes här hemma som lär bli lästa (In this grave hour (13) och To die but once (14)). Jag blir allt mer sugen på en Maisie Dobbs nu. I gengäld blir det en hel del engelska på jobbet då vissa kollegor inte kan svenska eller i möten med folk från andra länder.

    • Ja just det du ligger ju lite före mig i serien med Maisie Dobbs. 😉 Blir den tolfte delen nästa gång för mig. Har den och den trettonde i hyllan. Blir också lite sugen på att läsa. Låter som att du läser en del på engelska och pratar mycket på jobbet, inte dumt!

      • Ja, jag jobbar inom IT och vi har en hel del indier hos oss (även fast anställda som inte kan svenska). Dessutom är all dokumentation på engelska och vi har som sagt möten med våra marknader ute i världen. Men det är inte alltid den engelskan är så enkel att förstå :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.