Söndagens smakbit: Nattberättelser


Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Långledig helg, skönt! Mycket läsning? En del men också gjort mycket annat, ibland behövs det också.

Jag lyssnar på novellsamlingen Nattberättelser av Johan Theorin som består av fem noveller. Den verkar endast vara utgiven som ljudbok såvitt jag kunnat se, men kommer förhoppningsvis som bok. Någon av novellerna kan ha getts ut tidigare men än så länge är de nya för mig. Smakbiten kommer från novellen Hål.

Han är fångad i en bil som är lika sönderslagen som han själv. Det är mörkt och kallt i bilvraket. Motorn är avstängd. Han är inte ensam. Någon finns bredvid honom på passagerarsätet.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

Trevlig söndag!

26 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Nattberättelser

 1. Jeg liker godt Johan Theorins bøker, men jeg har ikke lest alle (tror jeg). Jeg er usikker på om denne heter Nattefokk eller Skumringstimen på norsk. De to ser det ikke ut som jeg har lest.
  Ha en riktig fin søndag!

  • Jag brukar också gilla Theorins böcker. De du nämner heter nog Nattfåk och Skumtimmen på svenska och de ingår i serien om Öland, jättebra! Det här är noveller och jag vet inte om deär översatta.

  • Noveller är bra att läsa mellan varven. Det var en hel del benknotor i första novellen, lite för mycket tyckte jag. Få se hur de andra novellerna är. Lyssnat på två.

 2. Jamen det får vi väl hoppas, att den kommer ut i textformat oxå. Gillar Theorins böcker, men det måste vara text. Tack för smakbiten!

  • Jag har bara lyssnat på två av novellerna men den första var det lite för mycket benrangel och knotor i för min smak. Den andra var bättre. Ok att lyssna på men inte hans bästa hittills.

  • Samma här, den här är ok men inte Theorins bästa. Har nog gillat hans andra böcker mer. Men det kan vara värt att testa, en tycker ju olika, och ett par tre noveller är ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.