Söndagens smakbit: Älskade barn


Första söndagen i februari och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Jag lyssnar på debutboken Älskade barn av Romy Hausmann, en psykologisk thriller som är väldigt spännande. Smakbiten kommer från vanliga boken som jag också har tillgång till.

 

I början är det lätt. Jag sträcker på mig och tar ett djupt andetag. Jag klättrar in i ambulansen och åker med. Jag berättar för männen i de orangefärgade jackorna vad mamma heter och att hon har blodgrupp AB negativ. AB negativ är den ovanligaste blodgruppen och utmärker sig genom att den inte har några antikroppar mot blodgrupperna A och B. Det betyder att mamma kan få blod från alla andra blodgrupper. Det vet jag eftersom vi har pratat om blodgrupper på våra lektioner. Och eftersom det står i den tjocka boken. Jag tror att jag har gjort allt rätt hittills. Först när jag råkar tänka på min bror, börjar mitt ena knä att darra, det högra. Jonathan är säkert rädd utan mig. (s. 13)

 

Fler smakbitar finns hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

Trevlig söndag!

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Älskade barn

  1. Jeg liker virkelig godt psykologisk thrillere. Jeg vil gjerne at de skal være skikkelig skumle, og det viktigste er at en merker at noe er galt helt fra begynnelsen 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.