Fem en fredag – kultur


Fem en fredag hos Elisamatilda handlar om kultur.

1. Vad för slags museum föredrar du att besöka? Det beror lite på humöret, men historiska brukar kunna locka lite extra.

2. Vilken typ av film ser du helst på bio? Bio är en speciell upplevelse, men jag går sällan på det numera. Om/när jag gör det så går jag på den film som jag vill se i stunden.

3. När var du senast och såg på teater? Det var nog i höstas. Musikal (kommer inte på i skrivande stund vilken) och så såg jag Dövheten med Johan Rabaeus på Dramaten.

4. När besökte du senast ett bibliotek? Alltså jag jobbar på bibliotek så det blir ganska ofta 😉 Vanliga besök på andra bibliotek blir det av naturliga skäl ganska sällan. Men i jobbet ibland och när jag är på resande fot så kollar jag alltid in bibliotek, men det är inte aktuellt nu.

5. Var spenderar du helst en kulturell förmiddag? Det beror på humöret men när jag är ledig så är det oftast läsning.

12 reaktioner på ”Fem en fredag – kultur

 1. Kan tänka mig att man kanske inte går på bibliotek s ofta om man jobbar på bibliotek. Jag tycker det kan vara trevligt att besöka bibliotek när man reser ibland men då ska det ju vara något speciellt med biblioteket… T.ex. Biblioteket i Alexandria, Carolina Rediviva i Uppsala osv…

  • Nej precis, en hinner ju inte det och det finns ju allt på jobbet så det blir väldigt sällan vanliga besök. Jag bor och jobbar på olika orter så det har hänt att jag går in på bibblan där jag bor men blir inte ofta. Ibland är det kurser och sånt på olika bibliotek och jag går alltid in på bibliotek när jag reser. Kul att få lite inspiration och se hur andra har det.

   Åh så du har varit på biblioteket i Alexandria? Det vore något att besöka. Uppsalas är jättefint!

 2. Hihi, kul att fråga en bibliotekarie hur ofta hon går på biblan…Jag har faktiskt fuskat lite på bibliotek också, när jag skulle arbetsträna efter utmattningssjukdom. Jag bara älskade det! Men, de hade inga vakanser så jag fick tyvärr inte fortsätta.Det är ju som att jobba i en godisbutik! Trevlig helg

 3. Vi har inga biografer här i Mogata så jag har knappt varit på en bio på de trettio år som vi bott här. Det finns ju som tur är massor av filmer som man kan se på TV eller helst på datorn. Jag har sett många svenska dokumentärer på sistone och det är en klar fördel att jag kan se dem med text eftersom jag har en hörselnedsättning och ofta inte uppfattar vad som sägs på TV.
  Det finns naturligtvis ingen anledning för dig att besöka ett annat bibliotek än det som du jobbat på.
  Önskar dig en skön fortsättning på helgen.
  Ingrid

  • Det är bra att det finns mycket utbud på tv. Svtplay har väldigt mycket bra som dokumentärer, filmer och så i arkivet. Förstår att det är bra att kunna se textat när du har en hörselnedsättning. Finns det inte bio där en bor så kan en ju inte gå på det. Synd att det är så på många platser. Finns inte där jag bor heller, men har relativt nära till annan ort där det finns. Men går ändå sällan på bio numera, minns faktiskt inte när det var sist men några år sen är det nog. Visst är det så att jobbar en som jag på bibliotek så blir det av naturliga skäl inte av att gå på andra särskilt ofta,, typ vid jobbesök och när jag reser. Tack, detsamma Ingrid.

  • Javisst är det trevligt med musikaler. Jag går gärna på det och teater överhuvudtaget. Jag gick mycket på bio förut, tycker egentligen att många filmer kommer mer till sin rätt i en biograf men går väldigt sällan på bio numera. Det är på många sätt lättare hemma och ja mysigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.