Helgfrågan v 18


Torsdag och Mias helgfråga handlar om nomineringarna till Årets bok: Vilken bok känner du dig mest sugen på att läsa av de nominerade? Jag hade inte koll på nomineringarna, men det var snabbt åtgärdat, och upptäckte att en av böckerna som jag lyssnar på har nominerats: Tistelhonung av Sara Paborn. Gillade Blybröllop mycket och när ny bok skulle komma så åkte den upp på läslistan. Eftersom jag håller på med den känns det konstigt att säga att jag är mest nyfiken på den. Det blir Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

Bonusfrågan: Var det någon bok de missade nominera enligt dig? Klubben av Matilda Gustavsson även om den är inte klassad som skönlitteratur. Men den uppfyller kriterierna helt och fullt och förtjänar det. Tycker jag.

 

 

20 reaktioner på ”Helgfrågan v 18

    • Tistelhonung är intressant att läsa. Blybröllop var rolig sen blev det nästan ”stryptag” så få se hur den här utvecklas. Klubben hade jag gärna sett nominerad men den klassas ju inte som skönlitteratur fast tycker den uppfyller det och andra kriterierna.

  1. Tistelhonung var en fin titel! 🙂 Där kräftorna sjunger ger vibbar om fantasy, men skulle bli väldigt förvånad om en sådan genre blev nominerad. 😀 Konstigt egentligen att vissa genrer nedvärderas, på något sätt…

    • Ja det tycker jag också. 🙂 Hm, har funderat lite över genren, ska bli intressant att se hur den är. 🙂 Jag läser inte så mycket fantasy, svårt att hitta rätt, men det är lustigt det där med hur det kan bli med värderingen av olika genrer…

    • Ja det hade jag hoppats den skulle göra, men den är ju inte klassad som skönlitteratur, och det kan vara en orsak, även om den stilistiskt kvalificerar sig. Läs den, den är väldigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.