Fem en fredag – ljud


Fredag och dags för fem hos Elisamatilda. Idag handlar det om ljud.

1. Vad har du för ringsignal på din telefon? Någon standard signal vald från telefonen.

2. Vilket är ditt favoritljud? Tystnad är inte dumt.

3. Vilket ljud gör dig tokig? När högtalare på mobiler är på i offentliga sammanhang så att man måste lyssna på samtalet, musiken, filmen etcetera. Höga toner och skrik. När det spikas och borras stup i kvarten.

4. Vad kan du höra just nu? I skrivande stund är det tyst.

5. Vad lyssnar du helst på? (musik, poddar, radio etc) Det är nog ljudböcker. Musik väldigt sällan numera och detsamma gäller radio.

 

22 reaktioner på ”Fem en fredag – ljud

 1. Förstår faktiskt inte det där med att prata via högtalare när man är i bussen, på stan eller bland folk i övrigt. Varför tror man att ens eget samtal, filmtittande osv är så mycket viktigare än att andra slipper höra det. Det är så märkligt!

  • Nej jag förstår det inte heller. Det är inte särskilt hänsynsfullt. Har varit lite lugnare nu under Corona men det har ju också varit mindre folk på bussar, tåg etcetera.

 2. Det där med högtalarfunktionen i mobilen i det offentliga rummet är verkligen ett oskick. Jag har suttit i bussen, i väntrummet hos vårdcentralen, på kafféet mm mm och tvingats lyssna på andra människors samtal. Usch!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 3. En del människors beteende är så himla konstigt. Tänker på mobilpratarna. Har de inga ”riktiga” vänner?
  Tystnaden är skön när den är självvald.

 4. Bankande oljud är hemskt att behöva genomlida. Tacka vet jag också tystnaden. Radio har jag lärt mig lyssna på nu under coronakrisen. Men det blir bara korta stunder när jag är i köket. Vi verkar vara många som uppskattar fågelsång och tystnad!

  • En vill ju följa det och radio är ju ett bra sätt. Lyssnade mer på det på förut men nu blir det inte ofta. Kollar nog mer på teve när det gäller nyheter, Corona och annat. Ja det känns som att vi är ganska många som uppskattar det!

 5. Här har vi ett och annat gemensamt, men tystnad klarar jag inte. Då blir jag ”nervös”. Behöver alltid ett bakgrundsljud. Å visst är det märkligt! Jag lyssnar aldrig på radio/musik heller längre. Vet inte varför faktiskt.

  • Jamen så kan det vara. Ljud som jag ofta upplever som rofyllda är inte alltid det för mig heller. Det beror mycket på situation, dagsform, om jag är trött etcetera för mig. Har mycket sorl runt mig på jobbet, lite mindre i dessa tider. Tycker om tystnad vissa stunder men inte jämt, är nog en fråga om balans och att en behöver olika saker vid olika tidpunkter tror jag.

 6. Tystnad – med lite fint fågelkvitter – är nog det bästa man kan ”lyssna” på! Och det där med mobila telefoner övergår mitt förstånd; Måste man prata i telefonen jämt och måste man kunna nås per telefon jämt!?
  TREVLIG HELG/Susier

  • Ja tystnad behöver en mellan varven, det är så mycket ljud runt en för det mesta så balans är viktigt. Det är en bra fråga, känner inte det behovet själv men verkar som en del gör det. Tack, detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.