Fem en fredag – ynnest


Fredag och dags för fem hos Elisamatilda som denna gång handlar om ynnest. Den här gången var det lite klurigt, krävdes funderande och blev en promenad. Mina svar:

1. När senast var någon artig mot dig? Igår, fick oväntat skjuts.

2. När senast förlät någon dig? Hm, förlåtelse är en ganska stor sak. Kan inte riktigt komma på något, men misstänker att det såklart händer att jag gör och säger  saker i stunden som det behövs till. Så kanske en förträngning hos mig.

3. Vad för något köpte någon nyligen till dig? Köper oftast saker till mig själv om/när jag vill ha och behöver något, brukar bli bäst så.;)

4. Vad blev senast taget från dig? Har blivit bestulen ett par gånger, men det är länge sen. Alltid jobbigt att bli av med kort, leg och så vidare.

5. När blev du senast överraskad?  Häromdagen när jag fick oväntat kattbesök.

21 reaktioner på ”Fem en fredag – ynnest

 1. Härligt att man kanske inte kommer ihåg när man blivit förlåten, jag tror det betyder att man inte har gjort något dumt =) Hahaha, eller så kanske man förtränger det =)

 2. jag vet en gång när jag verkligen blev bestulen. och det var i kyrkan vid konfirmationen. jag hade fått en vit psalmbok med skinnpärmar och namnet i guld på. den var så fin. men någon tog den. jag föredrar att tänka att det var en hemlig beundrare

  • Det är ju bra om en kan tänka positivt och se det så. Bli bestulen på kort, nycklar, plånböcker och liknande är mest irriterade och massa onödigt jobb.

 3. Vilken fin bild! Har du tagit den själv?
  Trean och tyvärr fyran har vi gemensamt!
  Å vad gäller tvåan har vi nog förträngt det, eller hur;-)

  • Nej, tyvärr, från Pixabay – roligt att du tycker om den, det gjorde jag också. Ja just det, vi har ju dem gemensamt, och tvåan har vi förstås förträngt 😉

 4. Hoppas det oväntade kattbesöket var positivt. Det förekommer ju att främmande katter kommer in i trädgårdar och krafsar och kissar…har själv två katter som jag absolut inte kan svära mig fri ifrån att de kan orsaka dylikt…men ingen har hittills klagat. Trevlig helg

  • Det var positivt. Känner de som råkat ut för katter som krafsat och gör sina behov, och det är förstås inte så kul. Men svårt som kattägare att ha stenkoll på det (har själv haft katt i uppväxten) och klagar ingen så. Iaf så var mitt kattbesök lite annorlunda. Katten blev nog lite överraskad, den inte kände igen sig. Tror att den trott att den gick in i ”rätt” lägenhet. Den stannade inte så länge. 😉

 5. Kan faktiskt inte minnas att jag någonsin blivit bestulen på något materiellt i vuxen ålder. Måste haft ryslig tur vad gäller sånt.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 28: Sommar II - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.