Fem en fredag – doft och lukt


Fredag och snart mer semester vilket känns skönt innan hösten kickar igång med oxveckor. Det är fem hos Elisamatilda som handlar om doft och lukt.

1. Vad doftar bättre på sommaren än på vintern?
 Blöta kläder? Vet inte om det stämmer egentligen men det var det som jag kom på nu.

2. Vad doftar bättre än det smakar? Håller med Elisamatilda om kaffe. Nyöppnad förpackning luktar så gott, att jag nästan blir sugen på att dricka svart kaffe.

3. Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen? Hembakade bullar. Kaffe trots mitt svar på tvåan. Men minns mysiga fikastunder.

4. Vad är en doft som du gillar som andra kan tycka är lite udda? Kommer inte på någon i skrivande stund men blir kanske påmind när jag kollar runt.

5. Vilken lukt rynkar du på näsan åt? Inpyrd rök, fimpar och indränkt parfym, var och en för sig och i kombo. Tillagad brysselkål.

19 reaktioner på ”Fem en fredag – doft och lukt

    • Jag drack kaffe för länge sen, men nja vet inte om jag riktigt tyckte det var så gott. 😉 Men när man öppnar paket så är det underbart, håller med om att en kan njuta länge. 😀

  1. Ja fy sjutton vad brysselkål luktar illa! Vitkål luktar just inget men gunåde när man ställer in en kålpudding i kylen, då stinker det minsann.

  2. Du kom ju i alla fall på en hel del, speciellt med ditt svar på sista frågan. Där håller jag helt och hållet med dig. Å vad gäller brysselkål smakar den lika illa som den luktar tycker jag.

    • Jo en del blev och mer kommer när en kollar runt tycker jag, brysselkål har en hemsk lukt och håller med om att det inte är särskilt gott, iaf inte när jag tillagat det….

  3. Jag håller med dig om kål, det kan verklige lukta otäckt och så kom jag att tänka på stekt strömming. Då gäller det att ha fart på fläkten.
    Ha en skön söndag!

  4. Pingback: Fem en fredag v. 32: Fritt val - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.