Söndagens smakbit: Murder mile


Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Soligt, varmt och semester och det blir en hel del läst. Två ljudböcker på gång varav den ena är Murder mile av Lynda La Plante. Det är fjärde delen i serien om den unga Jane Tennison. Lyssnat på över halva i helgen. Det är spännande och intressant. Smakbiten kommer från kapitel 15. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

She wondered at first if he was on police business, but then noticed he was holding his hand to the side of his mouth as if he was in pain. He didn’t appear to see her as he got into the passenger seat of an unmarked police Ford Granada which immediately drove off. Jane wondered how he could afford to be treated in Harley street even on a DCS:s pay and decided to take a look.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

 

Lista på böckerna av Lynda La Plante finns här.

18 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Murder mile

  1. Jag är imponerad av alla er som klarar av att läsa (lyssna på) romaner på engelska. Nog för att jag förstår en hel del, hade faktiskt bra betyg i engelska, men jag tycker det blir för många ord som jag trots det inte förstår. Tack för smakbiten!

    • Jag tror att träning ger färdigheter och läser man (eller lyssnar på) böcker så går det lättare och lättare. I alla fall har det varit så och är för mig. Angående ord så kollar jag en del, tycker det är kul, men förstår jag i det stora hela och vet ungefär vad ord betyder så får det vara. Sen utvecklas ordförståelsen allteftersom man fortsätter läsa eller lyssnar. Så go for it! 🙂

  2. Har inte läst någon i den här serien! Jag lyssnar också mycket på engelska och det är verkligen olika hur svårt det är att hänga med. Vissa inläsare har jag väldigt svårt för, mer på engelska än svenska.

    • Jag gillar den, även om jag tyckt lite mycket om de böcker jag läst, den här tillhör nog de bättre! Ja visst är det så att det är lite olika svårt när en lyssnar och det hänger också mycket på uppläsaren. Hittills har jag haft ganska tur med de engelska även om en del har varit mindre bra. Men det finns en del svenska uppläsare som jag undviker.

    • Så du har läst några om JT? Kul. Jag har inte läst de som gått som tv-serie men sett tv-serierna och dem gillade jag mycket. Det är intressant att läsa (lyssnat på två) om den unga JT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.