Favoritplatser (miljöer) i böcker – tisdagstrion

Tisdag och dags för en trio hos Ugglan & boken. Temat: Favoritplatser och miljöer böcker.

Det finns många favoritplatser och miljöer så det här blir ett urval.

Böcker som utspelar sig i Storbritannien är förstås en favorit. Det spelar i stort sett inte någon roll var. Ett extra plus är om jag varit på platsen men också kul att läsa om ställen som jag inte besökt än. Just nu lyssnar jag på Murder mile av Lynda La Plante som utspelas i London.

Island är en annan favoritmiljö och Arnaldur Indridasons böcker är en stor anledning till det. Någon gång skulle jag vilja åka dit även om vädret är lite speciellt och kanske inte en favorit. Ny bok (och serie) som jag ska läsa framöver.

 

Barcelona och de bortglömda böckerna gravkammare är en annan miljö som tilltalar mig. Vindens skugga är första delen i serien som är på fyra böcker. Tråkigt med Carlos Ruiz Zafón som gått bort i år, alldeles för tidigt.

31 reaktioner på ”Favoritplatser (miljöer) i böcker – tisdagstrion

 1. Barcelona, ja. dit har jag länge velat åka. men jag måste lära mig lite spanska först. Vinden skugga har jag inte läst. det är kriminellt, säger min bror. Island är en bra miljö och England har jag också valt

  • Det vore kul att kunna fler språk, bl. a. spanska iaf lite, men svårt att få tid till det när en jobbar heltid. Kanske blir det sen som pensionär men det är ett tag dit….

   Håller med din son om Vindens skugga, den måste du läsa! Läs hela serien! 🙂

 2. Jag var faktiskt till Barcelona en gång, men jag var kanske inte på perfekt humör för staden. Jag shoppade till exempel en hatt där för att gömma min cancerfrisyr, så du förstår att förutsättningarna inte var de bästa. Men det jag läst av Carlos Ruiz Zafón har jag gillat!

  • Ok. Jag förstår, jag har rest sjuk vid något tillfälle och det blir förstås inte samma som om en gjort det när en är frisk. Jag har ett par böcker kvar att läsa av Ruiz sen blir det ju tyvärr inte fler skrivna, synd.

 3. Tre spännande ställen. London är nog den enda större stad jag är intresserad av att läsa om i böcker, har annars svårt för storstäder… och då inte bara i böcker. 😉

  • ja London gillar jag att läsa om och även att besöka, finns så mycket att göra och se, men stöder är ju städer och skulle inte vilja bo där, men finns också många fina platser, landsbygd och små byar i Storbritannien 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.