Fem en fredag – antal


Ännu en varm fredag och dags för fem hos Elisamatilda som handlar om antal.

1. Vilka fem platser har du besökt i sommar? Oj det var lite klurigt, då jag mest varit hemma i sommar. Besökt ett annat bibliotek än det jag inte jobbar på. Träffat min mamma. Åkt runt lite i Stockholms län och så har jag förstås besökt en hel del platser i böckernas värld. Mer än så kommer jag inte på i skrivande stund.

2. Vilka fyra saker har du alltid med dig? Det beror på vad jag gör, men oftast har jag mobilen med mig (händer att den får stanna hemma om det är kortare grejer som jag ska ut på). Nycklar är ett måste. Bra skor är också jätteviktigt oavsett vad jag gör. Om jag ska jobba så ska ryggsäcken alltid med. Jag är en sån som nog bär på mig onödiga saker utfall att…..

3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig? Pasta med olika grönsakstillbehör, rätt med halloumi och grönkål i och så en rätt med rödbetor och annat hopplockat i. Tar oftast lite vad jag har hemma och blandar ihop.

4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö? Jag på en öde ö?Det skulle jag vilja se, eller förresten inte…. Mobilen och hoppas på mottagning så jag kan få hjälp att komma tillbaka till civilisationen och filt. Ja ni kan nog tänka er hur det skulle gå om jag var på en öde ö. 😆 

5. Vad är en favoritsak i ditt hem? Hm, det blir nog läsfåtöljen. 

16 reaktioner på ”Fem en fredag – antal

 1. Jag har bokhylla, även om jag inte läser så mycket längre. Bara lyssnarböcker som gäller just nu. Men en bokhylla inger mys.
  Ja, vad man har med sig, beror lite på också. Öder ö, bevare mig väl! Inte en sekund.

  • Javisst är det mysigt med bokhylla. lyssna på böcker är inte dumt. Gör det också, varvar med läsning, men läser inte så mycket av egna böcker dock. Nej öde ö hoppas jag slippa hamna på.

 2. Skrattade gott åt ditt svar till fråga 4. Skulle heller inte vilja bo/leva på en öde ö. Hatar ju småkryp. Men tänk om man hade tagit med sig en motorbåt, så hade man ju kunnat ta sig från ön direkt;-)

  • Småkryp är inte kul och allt annat som kan finnas på en öde ö, nej det är inget för mig heller. skulle inte klara mig många sekunder, båt vore ju toppen om en kunde ha tagit med det och komma snabbt som tusan därifrån 😉

 3. Haha, du o vildmarken ingen bra kombo? Jag gör som du, vevar ihop mat av det jag har hemma. Idag en paj med squash och mozzarella och salladslök. Klart godkänd sidorätt till kräftorna.
  Läsfåtöljen är guld värd, bara man fick sitta ifred. Jag har oftast en hund i knäet o två katter på var sitt armstöd…
  Trevlig helg

  • Nej jag tror inte det är någon vidare kombo 😀 hoppas slippa hamna på en öde ö….det lät som en god paj, blir många gånger bra när en taget vad man har. Kräftor äter jag inte som vegetarian men förstått att många gillar det. Haha det låter som fullt i läsfåtöljen men mysigt också! 🙂 tack, detsamma!

 4. Så härligt det låter med en skön läsfåtölj, det skulle jag verkligen vilja ha men vet inte var jag ska få plats med den i något rum där jag kan få läsa i lugn och ro.

 5. Hur gör man en äggfri omelett? ägg är ju liksom huvudingrediensen…förstår att det finns en ersättningsprodukt men har ingen an ing om va det är!

  • Det finns lite olika ingredienser som man kan ersätta med. Brukar ofta använda havredryck eller någon annan sort och majsmjöl för att binda. Det är enkelt och blir bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.