Fem en fredag – vem, vad, när?


Då är det helg och det är dags för fem hos Elisamatilda.

1. Vem har du pratat med mest den här veckan? Mina arbetskamrater. Har pratat lika mycket med alla så kan inte bara välja en.

2. Vad har du lyssnat på mest under veckan? Biografin om Selma Lagerlöf. Ljudboken är på över 22 timmar och tar lite tid.

3. Var har du spenderat mest tid under veckan? Det blir nog jobbet, då jag börjat jobba igen.

4. Vad har du sett mest av den här veckan? Diverse tv-serier som Unge kommissarie Morse och en hel del andra serier.

5. När har du varit som mest trött under veckan? Det har jag nog varit på morgonen och eftermiddagen.

14 reaktioner på ”Fem en fredag – vem, vad, när?

 1. Jag lyssnar också på böcker och de är oftast på 22 timmar. Faktiskt lättare då jag kunde läsa böckerna pappersvis, men det är som det är.
  Kul att läsa dina svar! /Gerd

  • Kul att du också lyssnar. Det är bra med ljudböcker. 22 timmar är lite i mesta laget om det inte är väldigt bra, men det går lättare för mig att lyssna än läsa tegelstenar. Jag läser pappersböcker men tycker mycket om att lyssna och har alltid minst en ljudbok på gång.

 2. Engelska deckare, både gamla och nyare, är så mycket bättre än amerikanska tycker jag. Gillar också Morse. När det gäller böcker så läser jag hellre än lyssnar. Beror nog på min hörselnedsättning. 🧏‍♀️

  • Håller med om engelska deckare, finns många bra och Morse är en av dem. Det är ju mysigt att läsa, lyssna är praktiskt och jag gör det en hel del, har lite halvdålig syn, så det kan också vara bra att variera men favoriten är nog vanliga pappersböcker! 🙂

 3. Jättekul att läsa att du också är ett fan av Unge kommissarie Morse. Älskar den serien, och den här gången var det ju en aningen annorlunda inledning, för att inte tala om slutet. Det är ju första gången Morse visas i en one-night-stand sådär direkt i början. Ska bli kul att följa fortsättningen.

  • Javisst är serien bra, en kan gott se både den gamla och nya morse tycker jag. 🙂 Visst var första avsnittet i nya säsongen lite annorlunda – som du säger första gången morse syns i den ”positionen”….. Jag har sett alla delar men ska inte spoila…..

 4. Unge kommissarien gillas.
  Man får vara lite alert för det är inte helt enkla manus…
  Biografin om Selma är säkert bra, jag försöker läsa hennes böcker som jag försummat mycket genom livet. Så det lär dröja innan jag är framme vid biografin.
  Ha en skön helg

  • Ja en får inte somna till när en ser morse.
   Länge sen jag läste av Selma nu, blev en hel del förut så det kändes som läge för biografin. Den är intressant, men lite väl tjock. Tack, detsamma!

 5. Älskar att lyssna på böcker och Unge kommissarie har jag också sett ett avsnitt av. När man jobbar känns det som man träffar kollegorna mer än sin egen familj.😀

  • Visst är det bra med ljudböcker, jag läser mycket men har alltid minst en ljudbok på gång. Unge morse var bra, såg avsnitt 2 och 3 i veckan, så lite tomt nu…
   Ja det kan nog bli så även för de som har familj 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.