Söndagens smakbit: Kvinna med födelsemärke


Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Det har varit extra skönt med helg nu när det är jobb igen. Idag är det också svalare, regnar lite i skrivande stund. Blev inte så mycket läsning under veckan. Men mer igår och förhoppningsvis blir det en hel del idag. Jag har kommit till del 4 i serien med van Veeteren och lyssnar på Kvinna med födelsemärke av Håkan Nesser. Det är Nesser som läser, som vanligt väldigt bra. Smakbiten kommer ca 20 minuter in i ljudboken.

Kan vara på plats med en liten förklaring till smakbiten. Det är en kvinna som planerar att göra saker som inte är så…..trevliga. Mer än så kan jag inte avslöja då jag inte kommit så långt och jag vill inte heller spoila. 😉

I kortklippt brunfärgat hår, osminkad och med runda metallbågade glasögon, såg hon plötsligt ut som en bibliotekarie eller en uttråkad lärarinna. Ingen skulle ha känt igen henne och för ett ögonblick, medan hon stod där och gjorde miner och prövade vinklar, fick hon för sig att hon faktiskt var en annan. Nytt utseende och nytt namn. Ny stad och nytt uppdrag som hon för ett halvår sedan skulle ha tagit som en vansinnes historia eller ett dåligt skämt. Men nu stod hon här.

 

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Kvinna med födelsemärke

  1. Jag blir så sugen på att läsa den här serien från början, men det tar emot lite. Jag har ju läst de sista delarna…

    Betydligt svalare i dag. Vi har lyckats få ner temperaturen inomhus till mer okej 24 grader (då jämför jag med 27…).

    • Jag förstår att det tar emot då du gjort så. Jag var väldigt förtjust i Barbarotti serien och det har tagit lite tid att komma in i den här på samma sätt, men tycker om den.

      Har också lyckats få ner temperaturen några grader och bara 2-3 kan göra stor skillnad.

  2. Måste vara intressant att läsa en hel serie på raken, det har jag nog jag aldrig gjort. Nesser har jag läst men inte många alls. Tack för smakbit, trevlig söndag

  3. Ja, knepigt det där med att avslöja för mycket, ibland gör man det nog omedvetet både i smakbitar och bokomdömen. Tack för smakbiten! Låst ett par böcker ur den serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.