Söndagens smakbit: Mörkret vet


Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Det har varit och är så skönt med ledig helg men tiden går lite väl fort. Jag har fixat det som behövts hemmavid, kopplat av och läst en del. Smakbiten kommer från en bok som jag inte börjat på än, men nog kommer att göra idag även om jag har andra böcker att avsluta. Mörkret vet av Arnaldur Indridason är första boken om/med Konrad vilket jag kände på mig när jag läste sista delen i Flovent och Thorson serien förra året. Smakbiten kommer från de första raderna i boken.

Vädret var det bästa man kunde tänka sig och hon hade suttit en stund tillsammans med de andra och njutit av det, vilat sig efter vandringen, grävt efter matsäcken i ryggsäcken och beundrat utsikten från glaciären, när hon såg ut över den hårdfrusna isskorpan och upptäckte att det stack upp ett människoansikte ur den. (s. 7)

Fler smakbitar finns hos Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Mörkret vet

 1. länge sedan jag läste något av Indridason. jag får lite lust att läsa den här och det skulle ju passa bra när en ny huvudperson introduceras. tack för smakebiten!
  en helt annan sak. reklamen som dyker upp på din blogg har du godkänt den? eller hur fungerar det? jag är bara nyfiken rent generellt

  • Ja det kan vara ett bra läge. Huvudpersonen introducerades i sista boken i förra serien och nu är det dags att ta vid vilket jag kände på mig.

   Reklamen ja. Suck den är ett otyg, dyker bara upp, inget jag vill ha. Slipper du på din blogg?

   • ja, jag har ingen reklam på min blogg. jag trodde inte att det var tillåtet att lägga in reklam utan att ha fått tillåtelse. finns det inget i inställningarna som gör att du kan blockera reklamen?

   • Vad skönt! Inte jag heller. Men om jag har förstått rätt så har WordPress något special avtal som gör att man måste betala för att få bort den, inte klokt egentligen. har inte hittat något sätt att få bort den så det kan vara så. Tyvärr.

  • Ja den är läskig. Huvudkaraktären i den här nya serien, en pensionerad kommissarie, är med i sista boken i förra serien. Den utspelas på 40-talet och nutid. Två mordfall som verkar ha med varann att göra. Konrad kopplas in i nutid. Vet inte om man kalla det för en ihopkoppling, inte börjat på den här ännu. Kanske är det mer att introduktionen började lite i den boken och nu tar den karaktären vid. Sorry om svaret blir lite luddigt. 😉

 2. Han är ganska produktiv denna författare, har sett flera av hans böcker i ”vimlet”. Fint omslag! Tack för smakbit, trevlig söndag

  • Ja han är det. En av mina favoritförfattare, läst alla böcker. Det är något med det isländska som tilltalar mig och så är det snällare deckare än många andra men ändå spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.