Söndagens smakbit: Jagad


Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Idag blir det från en bok som jag läst ut då jag redan bjudit på smakbitar från de böcker som jag läser. Ja förutom biografin om Selma Lagerlöf, men det känns inte som att det skulle vara så enkelt att ta en smakbit från den. Så istället blir det en från Jagad av Joyce Carol Oates. Smakbiten kommer från s. 30.

Hastigt kliver hon ner från trottoaren, blint, mitt i trafiken, springer ut framför samma buss som hon precis har klivit av och träffas omedelbart av fordonet som är på väg att häva sig i rörelse. Slås till marken, kullkastad som en trasdocka, huvudet dansar mot körbanan.

Fler smakbitar finns hos Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna idag.

14 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Jagad

  1. Det är nog hög tid att åter läsa en Oates, jag läste många titlar under 00-talet men sedan 2011 har jag inte läst en enda, trots att hon ju varit en favorit. En mycket produktiv sådan! Absoluta favoriten av henne är ”Det var vi som var Mulvaneys” Tack för smak, trevlig söndag

    • Det var länge sen även för mig. Minns inte om jag läst den du nämner, får kolla Zom den verkar bekant. Hon är inte direkt någon favorit men kan tänka mig att läsa fler. Den här var helt ok, men det är en hel del parenteser särskilt i början, det störde mig lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.