Helgfrågan v 38


Torsdagskväll och dags för Mias helgfråga: Brukar ni gå på bokliga event?

Det brukar jag i vanliga fall göra och en hel del har det blivit på jobbet, men nu är det ju lite andra tider. Varit många intressanta författarbesök och andra event. Tror och hoppas det kan bli så igen snart, om än i mindre skala och i enlighet med regler och restriktioner.

Bonusfrågan: Brukar du läsa för t.ex. klassen eller barnbarnen?
Nej jag har inga barnbarn, men jag brukar tjuvlyssna när det varit/är sagostunder/högläsning för barn på jobbet. Det är väldigt trevligt. 

8 reaktioner på ”Helgfrågan v 38

  • Ja det är det nog. Jag lyssnar mycket på ljudböcker och det är lite annorlunda samtidigt som det finns en del likheter eller vad man ska kalla det. Det kan ju också vara fantastiskt när det är bra uppläsare och detsamma gäller ju förstås högläsare vid högläsning. Sen sker ju högläsning ofta live och det blir förstås en annan grej.

 1. Jag hoppas vi har minst 15 år kvar tills vi får några barnbarn men då lär jag läsa högt för dem. Har läst massor för våra egna när de var små. Min man är däremot en USEL högläsare så jag hoppas han låter bli 😂

  • Det är bra med högläsning, har en del minnesbilder av det från att olika personer läste högt när jag växte upp, även om jag kommer från en arbetarsläkt. Hoppsan, är det så pass med din man 😉 Nåja han är förstås bra på mycket annat? 🙂

   • Han är bedrövligt dålig, så dålig att barnen bad honom sluta. Av någon outgrundlig anledning läser han först meningen tyst för sig själv, sedan högt = blir en massa konstiga pauser i läsningen för den som lyssnar. Plus att han oftast somnade medan han läste vilket gjorde barnen ytterst irriterande :D. Men som du skriver, han är bra på mycket annat, man får komplettera varandra som föräldrar.

   • Skrattade när jag läste att han somnade när han läste 😀 Även solen har fläckar sägs det ju, brukar försöka trösta mig själv med det när jag ska hantera mina begränsningar;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.