Nesser får hederspris på bokmässan

Såg idag att Håkan Nesser får hederspris för sina insatser inom deckarlitteraturen på bokmässan som är digital i år pga pandemin.

Nesser beskrivs i motiveringen till hederspriset som ”en gudabenådad berättare och stilist som låter filosoferandet och det goda samtalet ta minst lika stor plats som de väl konstruerade intrigerna”.

Jag brukar inte tänka på Nessers böcker som renodlade deckare. I alla fall inte böckerna om Barbarotti. Den är mer som romaner som handlar om människor, deras liv och relationer. Men serien om van Veeteren är mer åt deckarhållet.

Kul att Nesser får priset. Det känns helt rätt.

6 reaktioner på ”Nesser får hederspris på bokmässan

  1. Jag minns fortfarande hur besviken jag blev när jag läste första delen i Barbarotti-serien. Förväntade mig ju en deckare, men det var inte det jag fick. När jag läste andra delen så visste jag vad jag hade att vänta och då j-klar 😁

    • Ja så kan det absolut bli. 😀 En av sakerna som jag gillar med Nessers böcker är att de inte är vanliga deckare. En vet efter hand lite vad en kan förvänta sig men blir också överraskad 😉

  2. Jag blev jätteglad när jag såg att han fått det där priset. Jag klassar inte heller hans böcker som deckare, de är så mycket mer. Just ny lyssnar jag på Den sorgsne busschauffören från Alster (med Barbarotti) och den håller måttet den också. Det är Reine Brynolfsson som läser och jag tycker han gör det bra (även om jag höjt hastigheten till 1,25).

    • Visst är det kul. Och böckerna är helt klart mer än vanliga deckare. Den är jag nyfiken på, men tänkt vänta tills jag är klar med van Veeteren. Är det inte så att han också dyker upp eller har jag bara fått för mig det? 1,25 hastigheten är bra, kan tänka mig att den är bra när Brynolfsson läser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.