Bara ett ord i titeln – tisdagstrion

Tisdag och temat hos Ugglan och boken är Bara ett ord i titeln.

Kul tema som känns ganska lätt vilket inte är dumt. Körde det i Top ten tuesday för inte så länge sedan. Det blir tre titlar som inte var med i det inlägget. Tre böcker som jag lyssnat på.

Bakvatten av Maria Broberg. Om en pojkes försvinnande. Vad hände egentligen? Relationerna omkring pojken, hemligheter, byskvaller, samvetet. En av sommarens bästa läsning. Den är intressant och spännande, lite som att lägga ett pussel när en läser men det är inte en deckare.

Hunden av Kerstin Ekman. Väldigt fin och gripande berättelse som jag lyssnat på. Mycket bra uppläst av Helena Brodin. En ganska kort berättelse eller tunn om man så vill. Om en hund som tassar omkring, inte riktigt kan minnas. Det är en ganska tuff tillvaro och hunden har det inte lätt på sin väg.

Dvalan av Camilla Grebe. Det är tredje fristående delen i serien Flickorna och mörkret. Artonåriga Samuel har sabbat en drogaffär och tvingas fly hemifrån. Han svarar på en annons och börjar jobba som assistent. En spänningsroman som är väldigt spännande med aktuella ingredienser som bloggning. Hur långt kan man gå för att få likes?

 

 

 

 

 

 

 

22 reaktioner på ”Bara ett ord i titeln – tisdagstrion

  1. Hunden har jag läst, men minns inte hur den slutade. Vill nog inte läsa om för att ta reda på det, känns så smärtsamt att läsa om djur i utsatt situation sådär fokuserat… ja, det gäller förstås även barn.

    • Jag har för mig att den slutade relativt bra, om jag inte minns helt fel. Hundar och barn i utsatta situationer är det starkt att läsa om. Tyckte Hunden var väldigt gripande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.